Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Продължават Промяната! Министърът на околната среда: Спират помощите с дърва и въглища

Помощите за отопление под формата на дърва и въглища може да бъдат прекратени, ако проблемът с качеството на атмосферния въздух се влоши, пише  standartnews.com.

Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на околната среда Борислав Сандов по време на парламентарния контрол. 

При задълбочаване на проблема у нас и при очакване на негативно решение от съда в Люксембург, който да глоби страната ни за мръсния въздух, може държавата да пристъпи към по-сериозни мерки. 

Помощите под формата на въглища и дърва е възможно да бъдат прекратени, доколкото те задълбочават проблема. За това се водели разговори и със социалното министерство, обясни Сандов. Все още обаче не е ясно как ще бъдат компенсирани социално слабите, които сега разчитат на помощи с дърва, за да се греят зимата. 

Нов проект, който се очаква да стартира скоро, предвижда 47 млн. лв. национални средства за подобряване на качеството на въздуха у нас, обясни още вицепремиерът. 

ОТ ФОРУМА: 

ПРОМЯНАТА – за да подобриш качеството на въздуха, спираш помощите от дърва и въглища на изнемогващите БГ граждани, но паралелно с това увеличаваш квотите за внос на отпадъци за горене! Изгаряш токсичния боклук на Запада у нас, тровиш хората, произвеждаш скъп ток, и го продаваш на същите тия изнемогващи БГ граждани, на които преди това си спрял помощите!

Голямото нулиране на личната собственост - план за завземане на земната природа от глобалния елит за да спрат производството на храни в името на борбата с изменението на климата

Подготовката на „пандемията“ и използването на борбата срещу нея като средство за „Голямото нулиране“ – Комунизъм за всички

Източник/ци: Министърът на околната среда: Спират помощите с дърва и въглища – О Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!