Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слави Трифонов: Да чуем какво казват българите в Северна Македония – Слави, ти си вкара автогол, човек!

May be an image of 1 person and flower

Шоуменът и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов направи днес поощряващо изказване в социалните мрежи за лидера на партията "Граждански демократичен съюз" в Северна Македония Петър Колев. Според Трифонов е най-добре да чуем какво казват българите, живеещи в югозападната ни съседка, пише standartnews.com.

Ето го целият пост на Трифонов във Фейсбук:

"На фона на цялата говорилня за Северна Македония, в която се изказват всякакви политици, политолози, журналисти от България и Северна Македония, не е лошо, всъщност - най-добре е да чуем какво казват българите, живеещи на територията на Северна Македония.

Изгледайте това видео докрай. Чуйте думите на един човек, който казва нещата такива, каквито са. Той е българин, живее в Щип, женен е за българка от Добрич, има син и дъщеря - българчета. И като всеки българин в Северна Македония е поставен пред избор - дали да каже на децата си, че са българчета и те да живеят трудно и неприятно в Северна Македония, или да не им казва нищо, за да им осигури по-лесен живот.

Този човек се казва Петър Колев и е лидер на българска партия в Северна Македония.

Уважение, господин Колев! Само уважение към Вас!"

Sonia Koltuklieva

Слави, ти си вкара автогол, човек!
Присмиваш се на “говорилнята” по “македонския въпрос” и ни пускаш интервю с Петър Колев, българин от Щип, на когото сваляш шапка. И аз му свалям шапка.
В искрения си, изпълнен с житейски примери и неподправена болка разказ, този интелигентен и разумен мъж казва:
Позицията на българския премиер Кирил Петков е много колеблива и дава основание на управляващите от Скопие да отложат за неопределено време решаването на проблемите със статута на българите в Конституцията на Северна Македония.
Ти, Слави, поддържаш Кирил Петков и правителството му, имаш четирима министри в него, от твоята квота е външната министърка, бившата президентска съветничка Теодора Генчовска. Вчера цяла България, по време на директното излъчване от парламента, видя нейната абсолютна безпомощност и несъстоятелност.
Петър Колев помоли: “Не търгувайте с гражданските права на българите в Северна Македония!”. Ти, Слави, направи точно това - предложи България да изтъргува подкрепата за членството на Северна Македония в Европейския съюз, с присъединяването ни към Шенгенското пространство и отпадането на входните визи за САЩ.
Кирил Петков гледа на отношенията като на покупко-продажба в супермаркет, сякаш че пласира прословутия си провиотик. Неговият донор и министър на транспорта Николай Събев се забавлява с магистрала за дронове Скопие-София… Българският премиер дори не е намерил време да разговаря с българите от патриотичните сдружения, както научаваме от интервюто на Петър Колев по телевизия 7/8.
Петър Колев попита как ще се почувства синът му, тръгвайки на училище в Щип, когато види огромната табела на входа, на която пише, че българските фашисти са издевателствали и мародерствали над македонския народ. Как да се почувства момчето, след като българският премиер Кирил Петков обяви, че в България е имало фашистки режим?!
Станиславе Трифонов, просто Слави, събудѝ се - ти си във властта! Излез от шоуто - влез в реалния живот. Крайно време е…

Източник/ци: Petel.bg - новини - Слави Трифонов: Да чуем какво казват българите в Северна Македония

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!