Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шашма: Джипът на Владислав Горанов бил регистриран преди да е произведен

Случаят с джипа, с който в края на миналата година бившият финансов министър Владислав Горанов опита да напусне страната, съвсем не е така прост, както се опитаха да го изкарат. Колата е издирвана от Интерпол по искане на Русия и съвсем не е нова, както твърдеше той.

По случая разследването в ГДНП е вече няколко тома - има установени странни факти. Засега данните показват, че колата е произведена август 2018, а регистрацията ѝ е от 1 януари 2018 г. Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков пред журналисти след края на вътрешната комисия в парламента.

Той коментира и друг случай, който бе оповестен от МВР - този с АМ “Хемус”. МВР-шефът посочи, че има няколко дела по него. Рашков заяви, че относно прокурорките, които направиха самоотвод по делото заради приложен им натиск, по-горната прокурорска инстанция е отхвърлила тяхното искане. Силовият министър намекна, че може би те не са били подлагани на натиск, както твърдят.

“Има едно досъдебно производство, което касае производители на цветя и храсти, които ще озеленяват ненаправената магистрала след 10 - 20 години. За тях са отпуснати 12 млн. по познатите начини, от които 6 млн. в брой. Върви проверка по случая”, заяви Рашков. След разпита си в прокуратурата преди две седмици вътрешният министър беше разкрил, че 30-40% от плащаните авансово средства за аутобана, са отивали директно в “джоба” на ПП ГЕРБ.

Бойко Рашков коментира и убийството в Русе. При него съпругата на собственика и управителя на аптечната верига „Астра“ в Русе Бедрос Пехливанян беше жестоко умъртвена. “Това е едно арменско семейство. Нашите колеги работят денонощно от събота до вчера. Поздравявам ги за големия успех, считаме, че убийството е разкрито”, заяви министърът и посочи, че са открити трупни части, за които предстоят експертизи. Те трябва да докажат, че са на жертвата.

На въпрос дали достъпът на Сотир Цацаров до класифицирана информация е отнет като лично отмъщение от него, той отговори: "Това са пресилени изказвания. Аз не изпитвам никакви негативни чувства към този човек. Вероятно е изненадан, вероятно е нещо друго, той дори обвини и премиера, че е оказвал институционален натиск към някого."

Източник/ци: Шашма: Джипът на Владислав Горанов бил регистриран преди да е произведен - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!