Борисов: Пред мен от толкова години македонски политик не е посмял да ми говори, че няма да имат териториални претенции към България! Македонците вкараха Петков в капана за фашизма

Бойко Борисов: „Тази вечер спах спокойно, Северна Македония няма да напада България и няма да има териториални претенции. Пред мен от толкова години македонски политик не е посмял да ми говори, че няма да имат териториални претенции към България. Спете спокойно - Банско остава български, ще ходите на ски. За първи път отива държавник и не отива да сложи едно цвете на паметника на Гоце Делчев. Сега ми предават, не знам колко е истината това, което е казал Пендаровски, че в България има македонско малцинство. Това той казал ли го е на четири очи пред нашия премиер Кирил Петков? Да или не? Техният премиер, макар и на един ден, успя да вкара нашия в капана за фашизма. Влизайки в капана за фашизма, ние се отказваме от подвига на българския народ да се опълчи на Хитлер. Точно този въпрос, точно тези проблеми, които сега ги замитаме, ни спираха през тези две години."

Бойко Борисов: Македонците вкараха Петков в капана за фашизма. Спете спокойно - Банско остава български

Още не сме внесли Плана за възстановяване. Ако го внесем и бъде одобрен, ще стане април - май. Всички около нас работят с милиарди - гърци, румънци, хървати, другите държави отиват и взимат нови и нови пари, а ние единственото, което правим, е да чегъртаме ГЕРБ. Това каза по време на среща с актива на ГЕРБ – Силистра лидерът на партията Бойко Борисов. 

"В края на януари ние нямаме държавен бюджет, актуализирахме нашия, сега искаме в края на февруари да приемем бюджет, който пък юни да го актуализираме. Общинските бюджети вървят след държавния бюджет. "Хемус" няма да стане никога. Дори в един момент и ние да управляваме - всичко поскъпна“, допълни още Бойко Борисов. 

„Темата за пенсиите много се изкривява - на 1 юли актуализацията на пенсиите си върви по закон. Заиграха се със страховете и надеждите на хората“, коментира Борисов. 

„Тази вечер спах спокойно, Северна Македония няма да напада България и няма да има териториални претенции. Пред мен от толкова години македонски политик не е посмял да ми говори, че няма да имат териториални претенции към България. Спете спокойно - Банско остава български, ще ходите на ски. За първи път отива държавник и не отива да сложи едно цвете на паметника на Гоце Делчев. Сега ми предават, не знам колко е истината това, което е казал Пендаровски, че в България има македонско малцинство. Това той казал ли го е на четири очи пред нашия премиер Кирил Петков? Да или не? Техният премиер, макар и на един ден, успя да вкара нашия в капана за фашизма. Влизайки в капана за фашизма, ние се отказваме от подвига на българския народ да се опълчи на Хитлер. Точно този въпрос, точно тези проблеми, които сега ги замитаме, ни спираха през тези две години. Абсолютно съм против да се ползва език на омраза, унижение от страна на България. С хитрости и трикове няма да стане, трябва и едната, и другата страна да направи компромиси. Техният премиер гледа умно и хитро и използва нашия ентусиазъм и в няколко места сгрешихме. А за краткото име, ние сме отговорили на това преди 2 години, но това не решава кризисните въпроси. Оттук насетне е майсторлъкът. Ние сме насреща, ако някой иска помощ. Това е жизненоважно за региона, за Балканите. Можем да бъдем моторът за присъединяване на Северна Македония и Албания“, каза Бойко Борисов. 

Лидерът на ГЕРБ коментира и втория мандат на Румен Радев за президент: "Аз приемам избора на българския народ и се съгласявам с него, оценката я дават хората. Интересно ми е как социолозите познаха неговия резултат с точност, а не познаха резултата от парламентарните избори. Когато загубиш, трябва да поздравиш противника - това успокоява публиката".

Автор: "Труд"

Източник/ци: Бойко Борисов: Македонците вкараха Петков в капана за фашизма. Спете спокойно - Банско остава български | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!