Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мерзост: Иван Гешев опозори България! Румен Радев го „скалпира“ пред Европа

Мерзост: Иван Гешев опозори България! Румен Радев го 'скалпира' пред Европа

Иван Гешев си вкара жесток автогол!

Гешев срещу Радев

Краят на Иван Гешев като главен прокурор на Република България бе предизвикан от самия него. Той реши да изпревари събитията и да се покаже по-чист от момина сълза пред Европа, но номерът му не мина.

Обвинител номер едно на страната е изпратил писмо до органи и колеги на ЕС. В него се оплаква от български премиери, министри, президента и граждански активисти. Новината бе съобщена от адв. Николай Хаджигенов от „Ние идваме“, писа Vijti.com.

Писмото на Гешев е адресирано до Давид Сасоли (председател на Европейския парламент), Урсула фон дер Лайен (председател на Европейската комисия), различни еврокомисари и представители на посолства. Главният прокурор се е оплакал, че му искат оставката без причина и подлагат работата му под напрежение.

Войната между Иван Гешев и Румен Радев не спира

Главно място в оплакванията му е заел президентът Румен Радев. Гешев се е опитал да го изкара виновен за политическата нестабилност в България.

Ген. Радев е останал бесен от уронването на реномето му пред ЕС и се зарекъл да отмъсти на Иван Гешев, като го свали от поста му час по-скоро. Президентът дори е успял да убеди част от тези, до които е било писмото, че Иван Гешев е корумпиран и трябва не само да си подаде оставката, но и да влезе в затвора, като е изтъкнал факти от дружбата му с Бойко Борисов.

Очаква се от Европа да задействат силите си за смяна на главния прокурор у нас.

Източник/ци: Мерзост: Иван Гешев опозори България! Румен Радев го "скалпира" пред Европа

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!