Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вече има напрежение между правителството и Радев, подкрепата за кабинета може да бъде изхарчена за 6-7 месеца

alt

"Социалната криза е най-тежката, пред която ще се изправи правителството. Колкото и невероятно да звучи, свикнахме с COVID-19. Социалната криза ще има много по-сериозни последствия от омикрон. Потенциал за протести заради високите цени, въпреки че не ги изключвам, те няма да доведат до разпад на правителството. Всеки кабинет тръгва с определен капитал от доверие. Проблемът при Кирил Петков е, че тази подкрепа може да бъде по-бързо изхарчена и да доведе по-лесно до проблеми за правителството само за 6-7 месеца".
 
Това заяви политологът Димитър Ганев пред Нова Нюз. "Това тефлоново покритие на доверие може да бъде изчегъртано по-бързо, отколкото на управляващата коалиция ѝ се иска. Аз съм от тези, които смятат, че няма да се стигне до предсрочни избори толкова бързо, защото нито една от формациите нямат интерес от тях. Хората гласуваха за "Продължаваме промяната", за да направят правителство. Ако хвърлят кърпата, нещата може да се обърнат. 
 
Подобно дистанциране като това на ИТН заради зелените сертификати ще виждаме непрекъснато, но не е опасно за властта. Тези, които са гласували за ИТН заради сертификата, в някаква степен може да предпочетат "Възраждане". Аз лично не мога да се сетя за партия, която си е увеличила гласоподавателите след участие във властта освен ДПС през 2002-2009 г. 
 
БСП трябва да си зададе какви са проблемите ѝ. През последните 3 г. Корнелия Нинова има ясна политическа линия - да отстранява и да изключва неудобни съпартийци. Крум Зарков е нещо много по-сложно и той не е функция на Кирил Добрев. Конгресът обаче може да реши да не гласува оставката на Корнелия Нинова. Тя ще използва силната си позиция като вицепремиер. Когато си във властта може да обещаеш на определени делегати много неща. 
 
Вече има напрежение по оста президентска администрация и управляващо мнозинство. Румен Радев смени целия първи и втори ешалон при служебното правителство. Сега се случва нова промяна и се назначават нови министри и зам.-министри", каза още Ганев.
 
Източник: "Фактор.бг"

Източник/ци: Вече има напрежение между правителството и Радев, подкрепата за кабинета може да бъде изхарчена за 6-7 месеца

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!