Костадин Филипов: Премиерът Кирил Петков много бърза да покаже лоялност пред някакви политически фигури навън

Кадър БНТ

Журналистът Костадин Филипов коментира поведението на новия премиер. Отношенията ни със Северна Македония в момента са на дъното. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ прочутият журналистът Костадин Филипов, тънък познавач на болната ни тема.

По думите му с поведението си Северна Македония ни дава знак, че няма да промени поведението си, но според него, от друга страна, няма начин нещата да не се променят.

Притеснява ме това, че премиерът Кирил Петков много бърза да покаже лоялност пред някакви политически фигури навън, според които трябва да направи първото си посещение в чужбина именно в Северна Македония, заяви Филипов.

А трябваше да е обратното – след като сме се опитали да им направим добро впечатление, ако искат да им направим някакъв хаир, някакво добро, трябва не ние да ходим при тях, а първата работа на техния нов премиер трябва да е да дойде у нас, да целуне ръка, така да се каже, на някой от нашите политици и ако каже, че не може да изпълни някои от нещата, които искаме, да му кажем да се върне в Северна Македония, да се опита да ги изпълни и тогава да дойде пак у нас, коментира журналистът

Сигурен съм, че сегашното ръководство на държавата ни най-малкото не знае с какви хора си има работа, каза още Костадин Филипов.

Когато Македония не иска да дойде да моли Киро, Киро отива да моли Македония! Какво пък толко може да се обърка?

Източник/ци: Petel.bg - новини - Костадин Филипов: Премиерът Кирил Петков много бърза да покаже лоялност пред някакви политически фигури навън

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!