Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Как и защо "момчето на ЦРУ" стана антиамериканец, докато преминават войски на САЩ, а България става Пуерто Рико?!

alt

"Посоката на кораба в момента е насочена изцяло към Вашингтон, което доста противоречи на политическата ориентация на България и членството й в Европейския съюз. (...) 
 
Това, че като се държим като някакво европейско Пуерто Рико, някакъв полуприсъединен щат, а не като държава-член на Европейския съюз, започва все повече да дразни, и то със сигурност не дразни само мен и само нас тук". Това заяви анализаторът Георги Харизанов пред "Фокус". (...)
 
България е държава, която водеше доскоро активна дипломация, докато виждате какво се случва. И когато в един момент опрем до благоволението на страни като Франция, Германия, Холандия и т.н., мисля си, че към днешна дата поне със сигурност няма да получим подкрепата, която сме свикнали да получаваме назад във времето, и когато всичко, с което Бойко Борисов се заемаше и му се случваше", заяви пред "Фокус" анализаторът Георги Харизанов, смятан като много близък до Бойко Борисов. 
 
Коментарът му очевидно отразява актуалната антиамериканска позиция на бившия премиер. 
 
Как и защо Бойко Борисов, "момчето на ЦРУ", което посрещаше директор на ЦРУ и прегръщаше посланик Херо Мустафа, стана антиамериканец, докато преминават войски на САЩ?!
 
Резидентурата на ЦРУ, кръгът "Сорос" и посланикът на САЩ Херо Мустафа подкрепиха мощно протестите "Мутри, вън" под егидата на президента Румен Радев.
 
Американците скочиха срещу Борисов, защото не спря изграждането на "Турски поток-2" въпреки посланията на Държавния департамент.
 
"Янките" не свалиха Бойко Борисов от власт, но го спряха за властта. Посолството поздрави протестиращите, но на другия ден Херо Мустафа се срещна с премиера и заяви, че не може да му иска оставката.
 
След това обаче президентът Румен Радев стана първият държавен мъж за "янките" и новото "момче на ЦРУ", което прие да бъде патрон на домакинството на проамериканската геостратегическа инициатива "Триморие". 
 
Херо Мустафа направи рейд в министерствата на първия служебен кабинет на президента и организира поздрава на президента на САЩ Джо Байдън до президента Румен Радев и министъра на икономиката Кирил Петков.
 
Американците дадоха ясен знак - Румен Радев и Кирил Петков са новите "наши момчета". Радев спечели втори мандат, а Петков стана премиер.
 
Как да не стане бившето "момче на ЦРУ" Бойко Борисов антиамериканец?! Как да не атакува негов "говорител" проамериканската политика на правителството?
 
Медийната акция идва на фона на уводомлението на министъра на отбраната Стефан Янев до парламента "за пребивававето през и пребиваването на територията на Република България на съюзнически и на чужди въоръжени сили".
 
Преминаването и пребиването се случва, след като американският генерал Тод Уолтърс, върховен главнокомандващ на съюзническите сили на НАТО в Европа, предложи укрепване на източния фланг на Алианса с допълнителни военни сили с разполагане на военни контингенти в България и Румъния.
 
Американците явно не приеха политиката на Бойко Борисов на "платноходки в Черно море, а не на бойни кораби с ракети" след връщането на Крим в Русия и че "Турски поток-2" пази България от нападение и го спряха за властта.
 
България може и да не стане полуприсъединен щат като Пуерто Рико, но е избрана от САЩ за геостратегически плацдарм срещу Русия. 
 
Ярката антиамериканска позиция на Бойко Борисов чрез негов "говорител" няма да го върне на власт - "янките" го спряха заради "платноходките" и "Турски поток-2".
 
Бившият премиер няма как да заложи и на "руската карта" с "Въвличат ни във война с Русия!". Тази позиция е заета от други проруски политически фактори.
 
Проевропейската позиция на Бойко Борисов също не е работеща за връщането му на власт заради международното положение - Путин преговаря с НАТО, доминирано от САЩ, а ЕС е игнориран.
 
"Янките" взеха цялата власт. Проамерикански вятър духа в платната на Платноходката на Румен Радев и Кирил Петков, а това ги прави важните властови играч и за Путин, който преговаря с американците. 
 
Антиамериканската позиция не работи за бившия премиер, а той няма как официално да заеме проруска. Или?
 
"Възраждане" организира протести на 12 януари и разклаща властта, а Бойко Борисов прави римейк на протестите от зимата на 2013г., подкрепени от руски фактори, и сваля властта. Дали?
 
Преминаването и пребиваването на съюзнически и чужди въоръжени сили вдига топката на бившия премиер, но дали той може да я забие, след като в ГЕРБ има силно "Сорос" крило и американците могат да му разцепят партията.
 
Бойко Борисов даде антиамериканска заявка, но може ли бившето "момче на ЦРУ" да скочи срещу ЦРУ и Пентагона след грамите на посланик Джон Байърли и ангажиментите в централата на ЦРУ?!
 
Резидентурата на ЦРУ дали не може да зареди министър Бойко Рашков с оперативна информация не само за "Хемус" за десетки милиони, а за трансгранични схеми за милиарди?
 
Бившият премиер е наясно, че без съюзници не може да спечели срещу "янките" и няма да изостри играта след антиамериканската заявка с тезата "Пуерто Рико".
 
Бойко Борисов вероятно ще чака провал на преговорите на Путин със САЩ и руската резидентура да организира протести и да свали проамериканското правителство.
 
Медийната акция с тезата "Пуерто Рико" и "Посоката на кораба в момента е насочена изцяло към Вашингтон, което доста противоречи на политическата ориентация на България и членството й в Европейския съюз" на Георги Харизанов.  е заявка на бившия премиер, че ако руснаците го върнат на власт, отново ще провежда "политика на платноходките".
 
bgsniper.com

Източник/ци: Как и защо "момчето на ЦРУ" стана антиамериканец, докато преминават войски на САЩ, а България става Пуерто Рико?!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!