Следвайте "Буднаера" в Телеграм

КЪЩА НА ПУТИН в Сочи, Русия, проектирана от Роман Власов

Къщата на Путин: проекция за бъдещето

къщата Путин

“Къщата на Путин или… проекция за това как би могла да изглежда неговата вила”, написа под снимка в инстаграм профила си Роман Власов.

Руският архитект Роман Власов представи личната си визия как би изглеждал бъдещият нов дом на руския лидер. Монументалното жилище се характеризира със семпла организация на едно ниво, но издигнато на високо в горите на Сочи (може би) – върху две масивни колони.

къщата Путин

“Къщата на Путин” е тотално нов прочит на представата за модернистичната архитектура.

Геометрично дефинирани форми, остро противопоставени на природната картина, наситеност на нюансите на белия цвят и едва забележимите стъклени стени, зад които като че ли се е скрила една съвсем малка къща… Всичко това би могло да се разчете по-скоро като метафора на образа на собственика такъв, какъвто го е видял архитектът. Или – като асоциация по-скоро с военна наблюдателна кула, отколкото с дом.

Представеният от Роман Власов архитектурен проект предизвика различни реакции в социалните мрежи. Някои питаха дали може да обясни дизайнерските си решения от гледна точка на професионалист, други – това политическа критика ли е, в контекста на “Случаят Навални” или по-скоро неговата проекция за Путин като личност, но… може би всеки сам трябва да намери своя отговор.

къщата Путин

снимки: Roman Vlasov {IG}

Източник/ци: 1kam1.com | Къщата на Путин: проекция за бъдещето - 1kam1.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!