Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов се самоизобличи покрай страха от белезниците и Рашков

Борисов се самоизобличи покрай страха от белезниците и Рашков - Скандално

Бойко Борисов продължава да сънува, че е по-голям дори от Александър Велики и Наполеон взети заедно. Така и не осъзна, че е просто един прост банкянски тулуп. А и не проумява, че мандалото на властта хлопна за него завинаги. Продължава да се изживява като народен любимец, върло убеден, че без кражбите, репресиите и лудостите му страната и народът ни не може. Някои биха нарекли това състояние дисоциативно разстройство или разстройство на личността вследствие на силна тревога от раздяла… Но да оставим тази тема на психиатрите.

Борисов даде преди дни интервю за обслужващ го от години вестник. В него ни в крин, ни в ръкав, се изцепи: „Ако Бойко Рашков ме арестува, ГЕРБ ще ми сложата портрета по стените и ще ме канонизират. Ако това му е целта, нека заповяда“. Такива внушения Баце е отправял и преди, но очевидно никой още не му е казал, че положението му е повече за моргата, а не за парад…

Интересното в случая е, защо бившият премиер смята че го грози арест? Бойко Рашков досега не е казвал подобно нещо. Човекът е полицай до мозъка на костите и си върши работата. Но май Борисов си дава сметка какви ги е вършил през годините и бърза да изпревари събитията с внушението, че срещу него се готви репресия, а той инак е същий светец.

Колкото до бълнуваната канонизация, Борисов жестоко се заблуждава. Като дойде време да се носи наказателна отговорност за грабежите, цялата му шайка ще се разбяга. Като първи ще хукнат най-близките до него. Нищо, че са натрупали милиони благодарение именно на Баце си. Да натопиш другарчето или боса е стара измекярска традиция.

Впрочем, самият Борисов не спря да им дава личен пример как става това. Години наред той се заграждаше с бушони, които най-долно наритваше когато стане напечено, за да се спаси. А наскоро на въпрос „Защо въобще платихте тези милиарди за строителство на магистрали авансово, без дори и строителни разрешителни да има?“, той моментално прехвърли вината на своите подчинени и изпълнителите: „Айде пак да погледнем рамката, за която съм отговорен аз. Там проблем няма. Оттам нататък нещата се изпълняват от министри, зам.-министри, АПИ, фирмите, които са подписали договорите…“. След този отговор Николай Нанков, Петя Аврамова и още 5 дузини бивши шефове в МРРБ, АПИ и пр. дали спят спокойно? Не мисля.

Борисов се жалва също, че в ДАНС не били останали негови хора, на които можел да се обади. Всички били „изчегъртани до кокал“. Но и за това лъже. Досега от агенцията са отстранени само няколко души от ръководството. Реформата там тепърва предстои, както и метлата за некадърните и назначените по политически причини крадльовци. От друга страна Борисов прави много важно признание: „И затова ми е интересно как тези момичета и момчета, които заплати взимаха от нас, сега действат с толкова злоба“. Заплати взимали „от нас“! Така той говори за парите на данъкоплатците. Абсолютна наглост!

Но въпреки че вторият и третия ешелон на властта (все назначения на ГЕРБ) все още не са пипнати от новите управляващи, единственият щит пред Борисов са главния прокурор Иван Гешев и шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров. Скоро обаче главите и на тия двамата ще паднат и на Баце ще му се наложи да отговаря пред закона.

Не е лошо междувременно съветниците и пиарите на Борисов да спрат да му внушават нелепици като тази за канонизирането, защото го превръщат в посмешище. Макар и луд безнравствен идиот, все пак беше 3 мандата премиер на републиката и падението му все още се отъждествява с това на държавата. Той чувство за достойнство и чест няма, но все пак спазвайте някакво приличие. За деянията ще отговаря пред закона и може би ще лежи в затвора, но нека не ни припомняте и що за недостойни кретени са онези, които 12 години упорито си го избираха… защото и те са част от българския народ. Освен ако най-близкият кръг на Борисов не е решил да го съсипе докрай. Има и такъв вариант. Skandalno.net

Източник/ци: Борисов се самоизобличи покрай страха от белезниците и Рашков - Скандално

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!