Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов заговори за предстоящия си арест и как ще става светец

May be an image of 5 people, people standing and text
Колажи и карикатури | Facebook

Борисов: В ГЕРБ, ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират.

May be an image of 1 person and text

May be an image of 4 people and beard
Facebook

Аз съм се родил, живея си и ще си умра в Банкя. Това заяви в интервю за "24 часа" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посочи, че партията няма нищо общо с парите за “Хемус”.

Трябва да говориш, когато има какво да кажеш. Или когато обществото има нужда да чуе дадено мнение, обясни той по повод това, че отдавна не се е изявявал в медиите.

През годината имаше три избора. Първите ги спечелихме, вторите бяхме наравно, а третите загубихме с под 3%, и то при изцяло машинен вот и тотална репресия от МВР върху партията. Но дори и това няма значение. Обществото имаше нужда от промяна, от нови лица. Считаше, че има по-добри хора, които по-добре да се справят от нас, и това е естествен процес. Но с този натиск върху ГЕРБ, приложен върху друга партия, тя щеше да изчезне, коментира Борисов.

Ако ги нямаше акциите на полицията и гласуването беше смесено - с машини и хартиени бюлетини, щяхме да сме с няколко процента отгоре, както ни даваха всички социологически агенции. И тук има елементарен въпрос защо те познаваха резултата на Румен Радев и Анастас Герджиков, а не познаваха на ГЕРБ и останалите партии. Защото нещо е направено с машините. Но това са дреболии на фона на истинското усещане в хората. Те искаха да видят дали има някой по-добър от Борисов, от неговите министри, от неговото управление, посочи Борисов.

Служебните правителства бяха слаби. Сега новото, което се сформира, в което реално само няколко министри са нови, трябва да мине време, за да видим колко са по-добри. И дали са по-добри. Но да вземем цената на тока. Ние, когато подадохме оставка февруари 2013 г., беше заради 12% увеличение на тока. Сега той скочи в пъти и няма никакви компенсации и мерки, сега ще ги правят. При нас цената беше 80 лв., а вчера мина 1060 лв. И всички малки и средни бизнеси изпитват огромно затруднение. Минаха месеци, а те искат 100 дни. Да де, но министърът на енергетиката бе месеци наред заместник-министър. Какви 100 дни на него да му се дадат? След 100 дни токът може да стане 2000 лв. Сега енергийният министър като пита защо не внасяме повече азерски газ, той 8 месеца защо не внесе. Те се държат, сякаш до четвъртък е управлявал ГЕРБ. Не, от 8 месеца управлява Румен Радев. Ние махнахме и посредниците в доставките на природен газ, коментира той.

Притеснявате ли се, че Бойко Рашков някоя сутрин ще ви арестува в Банкя?

- Като направи това в ГЕРБ, ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират. Ако това е целта, добре дошъл.

May be an image of 7 people, child, people standing and indoor
Facebook

Източник/ци: Petel.bg - новини - Борисов заговори за предстоящия си арест и къде ще умре

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!