Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министърът на правосъдието сваля Гешев от власт, до 3 месеца ще е ефективно осъден!

Надежда Йорданова се е заела да свали Иван Гешев от поста главен прокурор!

Краят на Иван Гешев започва да се вижда все по-ясно. Главният прокурор е заплашен не само от загуба на работата си, но и на свободата си. Това става ясно от назначаването на Надежда Йорданова за министър на правосъдието.

Това е жената, пред която има една огромна цел и тя е Иван Гешев да престане да бъде главен прокурор на България. Според нея той не си върши качествено работата, тъй като няма нито един осъден за корупция политик по време на мандата му досега.

„Колкото повече отлага оставката си, толкова повече Гешев унижава народа ни, чието достойнство е накърнено с такъв главен прокурор.“, смята министърката.

Надежда Йорданова иска Иван Гешев зад решетките

Тя обаче не си губи времето само с приказки. Йорданова е в основата на законодателни промени, които ще позволят по-лесната смяна на Иван Гешев, писа Epicenter.bg.

Амбициите на настоящото правителство обаче стигат още по-далеч. Новите управляващи са решили да се разправят жестоко с кабинет „Борисов“ и всички от този екип, към който се счита и Иван Гешев. Ето защо главният прокурор е пред реалната заплаха не само да бъде уволнен, но и да бъде съден.

„До 3 месеца ше стане ясно какво точно трябва да се направи, за да се махне Иван Гешев.“, категорична е Йорданова.

За желанието на кабинет „Петков“ да преследва до дупка колегите си от „Борисов“ говори фактът, че Бойко Рашков остана вътрешен министър. Това със сигурност е неприятна новина за Иван Гешев, тъй като Рашков вече има сериозни доказателства, че главният прокурор работи в тъмни сделки.

Самият Гешев усеща какво му предстои и обърна рязко палачинката. В момента е изключително любезен към президента Радев, макар преди година да нахлу в президентството. Това обаче едва ли ще трогне държавния глава или когото и да било от правната комисия.

Източник/ци: Министърът на правосъдието сваля Гешев от власт, до 3 месеца ще е ефективно осъден!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!