Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борислав Колев готов да каже лично на Рашков кой е откраднал 53-те милиона от магистрала "Хемус"

Борислав Колев готов да каже лично на Рашков кой е откраднал 53-те милиона от магистрала 'Хемус'

Булфото

Аферата на века е на път да се разплете.

Вероятно след показания на Борислав Колев ще стане ясно при кой представител на властта са отишли изчезналите 53 милиона лева от парите за магистрала "Хемус".

Той обаче иска лична среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

Борислав Колев е обвинен за изпиране на над 53 млн. лв. от парите за магистралата

Борислав Колев остава за постоянно в ареста. Това реши Софийският апелативен съд. Колев е обвиняем за изпиране на над 53 милиона лева от парите за строежа на магистрала „Хемус“.

По време на първото заседание, той припадна в съдебната зала, докато съдията четеше определението, с което се решаваше дали да остане в ареста. Според обвинението, Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми, като набирал хора за фиктивни управители. След това по сметките на тези дружества били превеждани милионите за „Хемус“.

Искам да предам съобщение от името на брат ми. Той би желал лична среща с вътрешния министър Бойко Рашко и, ако прецени, Иван Гешев, тъй като брат ми разполага с информация от съществено значение по повод разследването. Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният получател на тези 53 млн. лева.  Отговорете си, след като става дума за такива мащаби. Дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Няма да бъда по точен”, заяви братът на обвиняемия Иво Колев пред медиите, предаде Нова.

Разпитват Борислав Колев пред главния прокурор

Борислав Колев в момента е на разпит в Софийска градска. На него присъства и главния прокурор на страната Иван Гешев.

Колев е обвинен в пране на пари. 

Източник/ци: Petel.bg - новини - Борислав Колев готов да каже лично на Рашков кой е откраднал 53-те милиона от магистрала "Хемус"

Petel.bg - новини - Разпитват Борислав Колев пред главния прокурор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!