Следвайте "Буднаера" в Телеграм

АРЕСТ след гонка с полицията: Ето го пияния кмет на Ахелой от ГЕРБ Иван Георгиев

АРЕСТ: Ето го пияния кмет на Ахелой от ГЕРБ Иван Георгиев

Градоначалникът нападнал ченгетата, отказал да даде документи за самоличност

Това е кметът на Ахелой Иван Георгиев, който бе арестуван след гонка с полицията около 16 часа днес. Градоначалникът отказал да спре автомобила си на подаден сигнал и опитал да избяга. Задържан е на ул. „Елхово“ и отведен с патрулния автомобил, съобщиха очевидци, съобщи „Флагман“.

От пресцентъра на МВР в Бургас уточниха, че при разминаване на улица в Ахелой полицаи от Поморие забелязали криволичещия лек автомобил, управляван от кмета на населеното място. Подали звуков сигнал, но бабаитът не спрял. Тогава униформените продължили след него до ул. „Елхово“.

От МВР в Бургас уточниха, че Иван Георгиев отказал да даде каквито и да е документи за самоличност, както и да бъде тестван за употреба на алкохол. Държал се арогантно и крайно неприемливо с проверяващите, заради което е задържан за 24 часа. Още щом са го качили в патрулния автомобил, кметът ревнал, че получил силни болки в областта на корема. Затова е закаран в УМБАЛ-Бургас, където и към този момент тече прегледът му, уточниха от Областната дирекция.

Иван Георгиев ще бъде отведен в полицейското управление в Поморие след приключването на прегледа и ще остане там до изтичането на първоначалната 24-часова мярка, казаха още от МВР.

В същото време, Флагман.бг многократно в последните часове опита да се свърже с Георгиев. В 18:25 часа той сам върна обаждането на дежурния ни редактор, но след като разбра, че го търси журналист, се смути.

„Добре съм. Няма нищо вярно в това, което казвате. Сега съм си вкъщи, цял ден си бях у нас“, каза Георгиев по телефона, след което приключи разговора.

Кметът на Ахелой няма как да бъде принуден да даде проба за алкохол, ако не желае. Заради това ще му бъде отнета книжката за две години и ще бъде глобен с две хиляди лева.

В случая обаче става въпрос само за административно санкция, която няма да му попречи да продължи да бъде кмет. Ако бе тестван и дрегерът бе отчел над 1,2 промила, рискуваше да бъде осъден, макар и условно и мандатът му да бъде предсрочно прекратен. В подобна ситуация преди време попадна и кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Източник/ци: АРЕСТ: Ето го пияния кмет на Ахелой от ГЕРБ Иван Георгиев - Lupa BG

Petel.bg - новини - Кметът на Ахелой е арестуван след гонка с полицията

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!