Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков проговори на английски с шефа на НАТО

Кирил Петков проговори на английски с шефа на НАТО

снимка Булфото

Кирил Петков говори на английски на съвместно изявление с шефа на НАТО.

По нищо не се отличава българската позиция по отношение на Украйна от тези на НАТО и ЕС. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на брифинга с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в щаб квартирата на Алианса в Брюксел.

В отговор на въпрос Петков заяви, че ако нашата страна може да бъде полезна за успокояване на напрежението около Украйна, би се радвала да допринесе в търсенето на дипломатически изход. По неговите думи, когато в НАТО се говори за развитие на инфраструктура, полезна за граждански и военни цели, може да се обсъди изграждането на втори мост над Дунав край Русе. "България ще има конструктивен подход в НАТО", добави той, цитиран от БГНЕС и БТА.

Това е и първата визита на министър-председателя в чужбина, както и първата му високопоставена среща след избирането му за премиер на България.
Генералният секретар на НАТО от своя страна отправи призив страната ни да продължи да инвестира във военно оборудване. Генералният секретар изрази задоволство от решението на нашата страна да купи нови изтребители, както и друго оборудване за въоръжените сили.

Столтенберг отбеляза, че алиансът трябва да бъде в състояние да защити всеки съюзник, както и че не се наблюдава пряка заплаха срещу някоя от държавите-членки.

Кирил Петков посочи, че е възможна много добра синергия между военна и гражданска инфраструктура. Той отправи покана към Столтенберг да посети България.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Кирил Петков проговори на английски с шефа на НАТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!