Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НЯМА не искам! ЕК подготвя мащабна кампания за ваксинация в Източна Европа. Това ли е клипа съобразен с особеностите на България? (Видео)

Европейската комисия подготвя мащабни информационни кампании за необходимостта от ваксинация в тясна координация с правителствата в Източна и Югоизточна Европа, съобщава "Euractiv", цитиран от "Сега". Източник от ЕС заяви пред медията, че изпълнителната власт на ЕС подготвя кампания за повишаване на осведомеността под формата на видеоклипове, за да подчертае необходимостта от ваксинация. Тя ще бъде съобразена с нуждите и особеностите на Източна Европа.

Това ли е клипа съобразен с особеностите на България?

Източникът каза, че проектът все още е в ранен етап, но Брюксел подчертава важността му, като се има предвид, че разликата в темпа на ваксинация между Източна и Западна Европа остава значителна. Според Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията  процентът на ваксиниране в източните и югоизточните държави-членки на ЕС остава доста под средния за ЕС (66,9% от общото ваксинирано население).

„Не можем да продължаваме така. Ако Източна Европа не  ускори темповете, ние никога няма да сложим край на пандемията“, казва източникът. Цифрите са особено разочароващи в държави като България и Румъния, където само 26,9% и 39% от общото население са ваксинирани. 

Как да оцелеем пандемията и мерките

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

„Деветте думи, които ми помогнаха в това трудно време“

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Радио-тайната на ДНК (+Видео)

ПОВЕЧЕ...

Източник/ци: ЕК подготвя мащабна кампания за ваксинация в Източна Европа - Фактор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!