Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ дадоха на Украйна половин час до разгрома в случай на конфликт с Русия

/Поглед.инфо/ В случай на въоръжен конфликт Русия ще разбие значителна част от украинските военни подразделения за по-малко от час. За това пише вестник The New York Times, с позоваване на професора от King's College в Лондон и ветеран от Корпуса на морската пехота на Съединените щати Робърт Лий.

„Те могат да унищожат украинските войски на изток много бързо, в рамките на първите 30-40 минути“, каза специалистът.

Както съобщава изданието, някои официални лица в Киев се придържат към същото мнение.

По мнението на началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов, без подкрепа от западните страни, практически е нереалистично да се отблъсне Русия в случай на пълномащабен конфликт

Генералът е убеден, че украинските войници много бързо ще бъдат изведени от строя и армията ще загуби боеспособността си, защото военното ръководство няма да може да координира отбраната. В резултат на това командирите на фронтовата линия ще трябва да се бият сами, но без доставката на резерви „никоя армия в света не може да устои“.

Напоследък Киев и западните държави редовно обявяваха, че Русия уж подготвя нахлуване в Украйна. Така, по думите на Буданов, това ще се случи в края на януари или началото на февруари, настъплението ще бъде от юг, към Одеса и Мариупол, както и от север, от територията на Беларус.

Москва многократно отрича подобни обвинения и ги свързва с желанието на НАТО да разположи повече военни сили и въоръжения близо до руските граници, както и да лобира за собствените си интереси. Кремъл отбеляза, че Русия придвижва войски на собствената си територия, това не заплашва никого и не трябва да притеснява никого.

Трябва да се подчертае, че в началото украинските власти не подкрепяха тезата за „руската заплаха“, припомни официалният представител на МВнР Мария Захарова. Така секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов нарече съобщенията в западните медии дезинформация, но по-късно в Киев също започнаха да говорят за предстоящата „инвазия“. На този фон, отбеляза Захарова, Киев изтегли половината от личния състав на въоръжените сили на Украйна в Донбас, а Западът продължава да му оказва военна подкрепа, включително с доставки на летални оръжия и оборудване.

Превод: ЕС

Източник/ци: САЩ дадоха на Украйна половин час до разгрома в случай на конфликт с Русия - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!