Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Любен Дилов е депутатът, „заплашил” Ицо Хазарта

Любен Дилов-син е депутатът, който е заплашил Христо Петров, популярен повече като Ицо Хазарта, научи Lupa.bg.

Вчера в Народното събрание, докато се обсъждаше новия кабинет, рапърът стресира от трибуната народните представители с откровението, че е бил заплашван от "определени лица" да не подкрепя бъдещия премиер и неговия основен партньор в "Продължаваме промяната". „Казаха ми, че ще загубя най-ценното нещо, което имам", разкри Хазарта, без да дава повече детайли. Но уточни, че като всеки нормален човек се страхува.

На мнозина вчера направи впечатление, че докато говореше от трибуната в парламента, Христо Петров почти непрекъснато гледаше към депутатите ог ГЕРБ, в чиято група е и Любен Дилов-син.

Истината за заплахата срещу Хазарта обаче се оказа доста по-различна, твърди източник на Lupa.bg. Когато преди няколко месеца Хазарта получил покана да се присъедини към „Продължаваме промяната” на настоящия вече премиер Кирил Петков и верния му сподвижник Асен Василев, той се обадил на Любен Дилов-син за съвет дали да приеме. Двамата са приятели от години, а в последно време си станали още по-близки покрай журирането в два сезона на риалитито „България търси талант”.

Любен Дилов-син и Ицо Хазарта се сближили покрай „България търси талант”

„Не ти трябва да се занимаваш с политика, бе човек! Виж Слави как сбърка! Ще загубиш най-ценното нещо, което имаш”, бил съветът на Дилов-син, като категорично не е имал предвид трите му деца, както мнозина разчетоха заплахата, а по-скоро - уважението на публиката. Хазарта обаче явно е изтълкувал това като сериозна закана.

Междувременно днес Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявленията, направени на 13 декември 2021 г. от депутат от политическа партия и от министъра на вътрешните работи, касаещи отправени заплахи спрямо тях, съобщиха от държавното обвинение. Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси.

Поискано е да бъде уточнено - евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи.

„След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство“, съобщават от прокуратурата.

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Любен Дилов е депутатът, „заплашил” Ицо Хазарта - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!