Следвайте "Буднаера" в Телеграм

До 6 месеца личните карти с чип

снимка: Булфото

В окончателните текстове на коалиционното споразумение с "Продължаваме промяната" е записано, че до 6 месеца трябва да започне да се издава лична карта с електронна идентификация в чип. Очаква се до края на 2023 г. да има изградена инфраструктура за дистанционно електронно гласуване, съобщава БНР.

В рамките на шест месеца трябва и най-използваните удостоверения да се подават не от гражданите, а по електронен път между ведомствата.

По електронен път, а дори и по e-mail да могат да се заявяват всички административни услуги е част от другите планове. Санкции този път ще има за онези администрации, които шест месеца след приемането на правилата не са въвели електронното заявяване на услуги.

Санкции за администрациите ще има и ако изискват печати. Това трябва да стане след промяна в Законите, с които да отпаднат всички печати и сканирани документи. Ще се прави и анализ как да отпадне задължението медицинските картони, трудовите книжки, стикерите и хартиените носители на информация да са аналогови. 

Очаква се до края на 2023 г. да има изградена инфраструктура за дистанционно електронно гласуване

Източник/ци: Petel.bg - новини - До 6 месеца личните карти с чип

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!