Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цветан Цветанов: Правителството ще е с живот не повече от две години

снимка Булфото

Правителството ще е с живот не повече от две години.  Това мнение сподели пред НоваНюз председателят на „Републиканци за България” Цветан Цветанов.

Той каза, че ще се смята за успех, ако четворната коалиция „успее да изкара” до местните избори. 

„До момента виждаме само едни добри намерения. Оттук нататък трябва да се носи отговорност. Разпад ще предизвикат противоречията, които ще възникнат. Знаем, че да се направят реформи, трябва да знаем какви са секторните политики. Никой не е видял още официално качена програмата за тях, не се знае и какъв ще бъде бюджетът, който трябва да бъде приет от сегашния кабинет”, заяви Цветанов и припомни, че до момента се правели прогнози за увеличаване на дълга.  Това, според него, означава, че страната може да влезе в дългова спирала, предаде "Стандрат".

„Имаме четворна коалиция, което означава, че всеки ще иска неговия ресор да бъде обезпечен финансово. Когато това не се случи, това означава, че ще имаме предпоставка за конфликти и неизпълнение на добрите намерения”, добави политикът.

Според него от кандидатите за министри в свои води ще се чувстват Стефан Янев, който има дългогодишен опит в министерство на отбраната, и Николай Денков, който е запазил баланс в образованието. Цветанов е на мнение, че именно те ще успеят да се справят с предизвикателствата, които има в техните министерства.

„Бойко Рашков досега беше служебен министър и се ползва с подкрепата на Кирил Петков, защото е негова номинация. Мога да кажа, че Рашков може да бъде полезен за сегашния кабинет, защото би могъл, с това, което прави, да ограничи възможността някой да се заиграе с определени схеми и далавери. Мисля, че присъствието му в кабинета може да бъде като една превантивна функция, която ще изпълнява спрямо всички останали министри в кабинета”, коментира още Цветан Цветанов.

Той е на мнение, че ако разкритията на Рашков за АМ „Хемус” бъдат „облечени” в необходимите доказателства, то всеки министър ще знае, че и него може да го последва същото, което би могло да се случи сега.

„Аз мога да кажа, че в първия управленски мандат, в който участвах, нямаше нито сериозни корупционни схеми, нито имаше последствия от управлението. Когато се проведоха предсрочните парламентарни избори през 2013 г. всички възприемаха ГЕРБ като жертва на всички задкулисни спекулации, които бяха направени, и на начина, по който беше опорочен изборният процес от Мая Манолова. Сега ситуацията е доста по-различна”, добави Цветанов.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Цветан Цветанов: Правителството ще е с живот не повече от две години

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!