Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков помля Европа! Отказва 12-те млрд. евро, щом Гешев остава

Кирил Петков помля Европа! Отказва 12-те млрд. евро, щом Гешев остава

Кирил Петков продължава да изглежда независим от чуждото влияние!

Отказаната помощ от ЕС

Отношенията между бъдешия премиер на България Кирил Петков и Европейската комисия на ЕС стават все по-сложни. Те се комплицираха особено много, след като ЕК върна плана за възстановяване на страната, изготвен от „Продължаваме промяната“, съобши Svobodnaevropa.bg.

От Европа имат сериозни забележки към плана и настояват той да бъде редактиран, за да отпуснат 12 млрд. евро в помощ на България за възстановяване от кризата. Основните забележки са свързани с енергетиката и върховенството на закона.

Очевидно ЕК иска въглищата да се заличат незабавно, а Петков и Василев дават някакъв гратисен период. Както е известно, целият ЕС започва политика по заличаване на въглищата като източник на топлинна енергия.

Другото сериозно разминаване между ЕС и Кирил Петков е за главния прокурор. Лидерът на „Продължаваме промяната“ настоява за освобождаването на Иван Гешев. Дори в плана е заложено да няма главен прокурор, а да се работи само с областни прокурори. По този начин ще се затрудни корупцията, която бушува в прокуратурата.

Кирил Петков готов на всичко, за да уволни Иван Гешев

Иван Гешев обаче очевидно е в много добри взаимоотношения с много от членовете на Европейската народна партия. Той много пъти се е изказвал в подкрепа на западните ни партньори, като в желанието си да им се подмаже дори инициира руския шпионски скандал.

Кирил Петков е категоричен, че премахването на Гешев от поста на главен прокурор е приоритет на управлението му. Той няма да отстъпи, дори това да значи да не получи 12-те млрд. евро.

Източник/ци: Кирил Петков помля Европа! Отказва 12-те млрд. евро, щом Гешев остава

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!