Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вежди Рашидов с писмо до Радев: Мутрата вън!

Вежди Рашидов с писмо до Радев: Мутрата вън!

Булфото

Вежди Рашидов остро атакува президента Радев.

Уверявам Ви, г-н Президент, че обществото е много уморено от безплодните арогантни циркове и именно за това е време да помълчим и да помислим за бъдещето.

Бившият министър на културата Вежди Рашидов излезе с Открито писмо до президента Румен Радев.

Ето какво пише Рашидов:

С най-голямо уважение към Президента на България и към институцията си позволявам да се обърна публично към Вас, господин Президент:

Дълго време се предпазвах да вляза в полемики, тъй като страната ни след близо година безплодие и безхаберие е вкарана рязко в икономическа криза.

При тежък ковид и пълна неадекватност на здравното министерство, при обедняване на българските граждани, днес сме свидетели не на промяна, за която мечтаеха всички, не към път да изградим спокойна държава и можещи политици, а на безпардонно мутренско поведение на Ваш министър - избран незнайно за какво и за какви умения и заслуги, освен че беше забелязан със своето арогантно, просташко и мутренско протестиране с бесилки и ковчези, в резултат на което той и другите около него успяха единствено да изконсумират енергията на младите хора по площадите на България.

Именно заради това, г-н Президент, и все още с уважение към институцията, искрено Ви моля: Изпратете го този там, откъдето го взехте, защото той вече е вреден не само за държавата, но и лично за Вас. Затова изпратете „Мутрата вън“ , за да не се носи срама нито от Вас, нито от обществото!

Ако промяната е тази мутренска форма на управление, халал да ни е и промяната, за която говорите всеки Божи ден Вие и новото правителство! 

Аз като гражданин не желая такава промяна, защото винаги съм работил и съм се трудил за онази промяна, която е градивна и създава добри условия за развитие, спокойствие и разбирателство в обществото.

Да издигнете за министър на културата човек, не заради качествата му, а заради единственото му достойнство в живота, че е замерял с яйца паметници на културата – това е невиждано! Има опасност държавата ни да заприлича все повече на санаториум за нервно болни. Такива хора и министри не са за издигане никъде, а са за лечение.

Уверявам Ви, г-н Президент, че обществото е много уморено от безплодните арогантни циркове и именно за това е време да помълчим и да помислим за бъдещето.

Пътят, по-който ще тръгнем, никак няма да е лесен.

Накарайте Вашите министри, вместо да ни облъчват денонощно с обещания, да научат една мъдра българска поговорка: “Нивата не иска молитва, а мотика“. Защото тези, които много говорят, малко копаят.

А колкото до министъра Ви – то Четвърти километър не е далече от министерството. И нека никой не подценява българската култура, там няма място за мутри като Вашия избраник.

С уважение, Вежди Рашидов

Източник/ци: Petel.bg - новини - Вежди Рашидов с писмо до Радев: Мутрата вън!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!