Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Минеков влезе в НДК, за да изгони ГЕРБ

Минеков влезе в НДК, за да изгони ГЕРБ

Кадър БНТ

Министърът на културата Велислав Минеков влезе в НДК, където се помещава централата на ГЕРБ.

Той предаде писмо за освобождаване на два етажа на НДК от партия ГЕРБ.

"Г-н Борисов, не оспорвам факта, че когато цялата власт беше във Вашите ръце, Вие сте уредил хубав офис за партията си, но като човек, който разбира много от бизнес, не може да не се съгласите, че оздравяването на дружеството трябва да започне спешно. С оглед на гореизложеното Ви моля да предприемете действия по освобождаване на заеманите от Вас помещения, като се ангажирам да съдействам заедно с областния управител да бъде намерен и предоставен за нуждите на ПП ГЕРБ подходящ и реципрочен на сегашния офис.", пише в писмото.

"Ще им намерим ново достойно място. Пълно е с празни офиси на ГЕРБ, така че няма проблем", обясни Минеков преди да влезе в централата на ГЕРБ, цитиран от Дарик.

Това не е наказание, ние си връщаме собственост, която носи загуба. Как да спасим НДК? С концерти и изложби ли?. Всичко това, което е построено тук, е с цел НДК да се оправя със собствения си бюджет, обясни Минеков.

Това е молба и има препоръчителен характер, подчерта Минеков. "Дошъл съм с мир, без полиция. Очаквам да слезе човек от деловодството, за да му го предам, не ми се качва с асансьор".

Среща между Минеков и представители на ГЕРБ обаче нямаше. Той не пожела да се качи в офиса им, където го очакваха Томислав Дончев, Даниел Митов и Росен Желязков.

Ето какво се случва:

Източник/ци: Petel.bg - новини - Минеков влезе в НДК, за да изгони ГЕРБ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!