Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЗВЪНРЕДНО: Ето я структурата на Министерския съвет

Окончателната структура на Министерския съвет вече е ясна, а документът изтече от профила на бившия депутат от БСП Георги Кадиев малко преди полунощ срещу четвъртък. От него става ясно, че формулата 10:4:4:3 се запазва, като всяка от четирите сили в кабинета - Продължаваме промяната, Има такъв народ и ДБ получава вицепремиерски пост. Освен, че ПП предлагат премиера, т.е. Кирил Петков и супервицепремиера Асен Василев, се разбира и конкретното разпределение на ресорите. 

Това означава, че Демократична България в лицето на нейния министър по електронното управление ще се занимава пряко и с изборните протоколи, защото "Информационно обслужване" отива на пряко подчинение на това ведомство. 

Реформата в "Български пощи" пък ще дълбае посочения за министър по ефективно управление и вицепремиер от ПП - Калина Константинова. Освен това "Промяната" ще вземе "на ръчна" и Агенцията по вписванията - последната инстанция при взимането на решенията кой да бъде в бордовете и надзорните съвети на мегаструктури като ББР, БАЕЗ и ДКК. 

Голямата промяна тук касае тъкмо ББР, която досега бе под шапката на икономическия министър. След съставянето и гласуването на кабинета банката ще бъде контролирана от министъра на растежа и иновациите (в ръцете на ПП - б.р.). Той ще се грижи и за Фонда на фондовете, но ДКК и БАЕЗ остават в икономиката, т.е. в БСП.

Факт вече е и изваждането на Агенцията по храните от МЗХ, като тя ще е на пряко подчинение на Петков заедно с Агенцията по горите. Язовирите пък се вадят от икономическото министерство и отиват при земеделското, на подчинение на БСП.

Източник/ци: ИЗВЪНРЕДНО: Ето я структурата на Министерския съвет - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!