Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Това ли е промяната? Аз пък си мислех, че ще играем по-важна роля

Чакаме. Чакаме промяната да започне с подписването на споразумение между партиите, готови да управляват в коалиция. Ние ги избрахме, а те ще ни управляват. Но иначе властта е на народа. Защото се казва Народно събрание. Новото пак е пълно с айдуци. Но ние чакаме. Така ни казаха, усмихнаха ни се и проведоха разговори помежду си, напомнящи сватосване.

Чухме умни изречения и видяхме приятни усмивки от „Промяната“. Нинова бе като участник в „България търси таланти“ прекалил с енергийните напитки. „Демократична България“ се засуети заради „технически детайли“.

Телевизията на ИТН направи видеовръзка с българин от Канада, който добронамерено обясни, че Кирил Петков май нещо с гражданството… абе кофти работа… 

Колячите на свободното слово от ГЕРБ опънаха нервите на всички, скандирайки в защита на свободното слово! 

Министърът на наказанията и репресиите, известен още като главният прокурор Гешев, сравни новите политици с древния Рим по някаква непонятна логика. Все по-ясно става, че проф. Ломброзо е бил прав, но да не отваряме темата сега.   

Разбрахте ли? Ще плащаме на петима вице-премиери. Така се уважават коалиционни партньори! НСО коли и шофьори ще осигури… 

Наистина сме най-силни в търпението. Което пък е най-голямата ни слабост. 

А Борисов го няма. Не пори снега с джипката, не свиква партийна седянка в зайчарника в Банкя, не подава ръка на Блъсков да я целуне, нито пуска видеа с ругатни по адрес на Радев. Няма и нови серии от „Мата Хари в спалнята“. Сал един Бойко Рашков се грижи за интригата в „Богатите също плачат – хроника за бившите величия“. 

Договорки, срещи, интервюта, фотосесии, подписи на партии... За нашего брата гражданина не чувам нищо. Това ли е промяната? Аз пък си мислех, че ще играем по-важна роля. Например да сме наясно как да се постъпи, ако обещанията отидат по дяволите, както досега. Например ако Гешев и Цацаров продължат да са това, което са, въпреки декларациите  на новите. Това искам да знам. Много ли е? 

Огнян Стефанов

Източник/ци: Бръсне ли някой гражданите за слива? Просто питам

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!