Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Държавата се завръща! Минеков: В петък ще помолим ГЕРБ да се преместят, защото това носи огромни загуби на НДК

Минеков: В петък ще помолим ГЕРБ да се преместят, защото това носи огромни загуби на НДК

Ще подготвим решение с областния управител и в петък ще помолим ГЕРБ да се преместят, защото това носи огромни загуби на НДК, обясни в кулоарите на парламента министърът на културата Велислав Минеков. „За тези години НДК, сравнявайки наемите в района, губи около 6 млн. лв без лихви”, обясни той.

Пред НТВ тази сутрин Биков обясни, че от ГЕРБ няма да напуснат централата си. „Велислав Минеков ще напусне Министерския съвет преди изобщо да може да предприеме такива действия”, каза депутатът.  

Той уточни, че от 2009 г. до 2019 г. ГЕРБ са плащали по 5 500 лв. наем за централата си и нямат никакви задължения. „От 2019 не плащаме наем заради Закона за политическите партии и субсидиите”, допълни Биков. 

„Искам този дворец да си върне загубите. Откраднат е паркингът, продаден е английският двор. Как да работи това предприятие, по какъв начин да печели?”, коментира министърът. 

Той категорично отрече това да е израз на реваншизъм. Всичко това означавало, че държавата се завръща, че има закони и конституция, подчерта той.

Източник/ци: Минеков: В петък ще помолим ГЕРБ да се преместят, защото това носи огромни загуби на НДК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!