ВОЙНА БЕЗКРАЙ: Минеков уволни снахата на Блъсков

ВОЙНА БЕЗКРАЙ: Минеков уволни снахата на Блъсков

Войната между издателя Петьо Блъсков и министъра на културата Велислав Минеков започна да взима косвени жертви. След цирковете с полиция и запечатани клозети в редакцията на в. "Труд", вчера падна главата на Евгения Блъскова - снахата на издателя, която заемаше топло местенце в дипломатическата ни мисия в Брюксел.

Съпругата на наследника на мастития журналист - Петьо П. Блъсков, се сдоби по време на предишната власт с апетитния пост ръководител на сектор „Култура и аудиовизия” към постоянното представителство на България в Европейската столица. Назначението е на културното министерство.

Още през лятото Жени се оплака, че Велислав Минеков я подлага на тормоз заради роднинските й връзки с фамилия Блъскови, а вчера съобщи, че е била уволнена лично от министъра по... имейл.

На практика е невъзможно да се установи каква заплата е получавала Еввгения Блъскова в Брюксел, тъй като служителите в постоянното ни представителство не предоставят деклараци пред КПКОНПИ. По неофициални данни обаче, заедно с командировъчните и представителните, сумата надхвърля 10 000 евро месечно.

С други думи, само за една година с държжавната си надница Жени е можела да изплати задълженията на мъжа си Петьо П. Блъсков към същата тази държава от 235 000 лева.

Източник/ци: ВОЙНА БЕЗКРАЙ: Минеков уволни снахата на Блъсков - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!