РЕВОЛЮЦИОННО: Кирил Петков поиска оставката на Йорданка Фандъкова!

РЕВОЛЮЦИОННО: Кирил Петков поиска оставката на Йорданка Фандъкова! - Narod.bg

Революционно! Бъдещият премиер Кирил Петков поиска Йорданка Фандъкова да освободи поста на млад и неопетнен човек, който да измъкне София от блатото на корупцията, предаде репортер на Narod.bg!

Петков обясни смисъла от смяната на правилата, към която ще се стреми новото управление, с теорията за 2 процента от обществото, които водят до прогрес всички останали.

„Двата процента най-талантливи в едно общество се стремят към онези условия, които им позволяват развитие“, обясни Петков в „Седмицата“ на Дарик радио.

„Например мутрите от началото на прехода, ако бяха в Калифорния, щяха да управляват компании за милиарди и стартъпи. Когато казвам, нулева толерантност към корупцията, това означава смяна на правилата. И тези правила ще дадат възможност за промяна на модела.

Те трябва да родят нов пример за младите – това трябва да бъде младият учен или младият предприемач, а не онзи, който кара джип, пуши пура и виси пред хотела.

С онези от настоящите 2 процента, които не са съгласни с новите правила, ще има битка. И затова е нужна промяна в правосъдната система. Това ще е най-трудната ни задача. Необходимо е да съберем конституционно мнозинство.

Очевидно е, че главният прокурор и ВСС имат зависимости, които не знаем, но виждаме резултата. Другото е промяна в закона за КПКОНПИ.“, заяви Петков.

За Северна Македония

Идеята е да се създадат работни групи, които да разглеждат човешките права, бизнес отношенията, историята. „Наистина има много неща за решаване и далеч не само историята е важна, като изобщо не я пренебрегваме“, съобщи Кирил Петков.

За София

„Не съм се виждал с г-жа Фандъкова, но мисля, че тя трябва да отстъпи място на млад и енергичен човек, който иска да работи за София“, каза Петков.

Корнелия Нинова и БСП

„Абсолютно конструктивно се държат в преговорите. ДБ и БСП се съобразяват да не излезе дебатът в крайности, например за Русия. Така се стига до баланс“, заключи Петков.

Източник/ци: РЕВОЛЮЦИОННО: Кирил Петков поиска оставката на Йорданка Фандъкова! - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!