УДАР! 1 млн. глоба за фирма на милиардерите на ГЕРБ братя Домусчиеви заради „изненадата“ с първия сняг

УДАР! 1 млн. глоба за фирма на милиардерите на ГЕРБ братя Домусчиеви заради „изненадата“ с първия сняг - Narod.bg

„С всеки сняг хвърляме във въздуха една детска градина”, обича да казва заминаващият си кмет на София Йорданка Фандъкова за цените на почистването на София през зимата. Звучи немероятно, но заради поредната изненада с първия сняг и непочистената столица тя наказва с максимално възможната санкция – неплащане на пълната сума за концесията, почистващата фирма на братя Кирил и Георги Домусчиеви и „Титан“.

Кметът не пожела да коментира конкретната стойност на наказанието. Ако една детска градина в София струва към 2 млн. лева, а Домусчиев чисти половината град, значи глобата може да достига и милион, пресмятат специалистите, пише 19 мин.

Фирмата на официалния милиардер Киро Домусчиев и бившите собственици на ЦСКА по думите на кмета е с последно предупреждение за отнемане на концесията. Вече са й наложени 2 от възможните 3 санкции преди прекратяване на договора, поради неизпълнение на ангажименти за инвестиции в нова техника.

Друга фирма от кръга на Домучсчиеви дължеше 60 000 000 лева на държавата за неизпълнени вложения по приватизацията на БМФ, заедно с неплатени данъци и осигуровки на същото дружество.

Апропо, в пиарския материал на американския Форбс за братята предприемачи, в който състоянието на всдеки от тях се оценява на 2,1 млрд.долара, именно параходният бизнес е споменат като единия от двата възлови за тях. За боклука не става дума, макар той да осигурява стотици милиони лева приходи за сметосъбирачите.

Освен в София, титаните чистят също морската столица Варна и още много от големите градове в страната. Забележете, навсякъде при кметове от ГЕРБ.

Източник/ци: УДАР! 1 млн. глоба за фирма на милиардерите на ГЕРБ братя Домусчиеви заради „изненадата“ с първия сняг - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!