Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Това е човекът, който ще свали Иван Гешев от власт и ще го прати зад решетките!

Това е човекът, който ще свали Иван Гешев от власт и ще го прати зад решетките!

Иван Демерджиев се е заел с тежката задача да разследва действията на Иван Гешев като главен прокурор!

Сигналите за злоупотреба с власт срещу Иван Гешев валят един след друг. Това разкри правосъдният министър Иван Демерджиев, писа Dir.bg.

Той оповести, че срещу главния прокурор има редица сигнали на граждани, като повечето са свързани с натиск и съдействие, които трябва да бъдат оказани на прокуратурата, най-често става въпрос за Специализираната прокуратура.

Някои от оплакванията са за директна намеса на Иван Гешев, а други за негови подчинени, които са под ръководството му.

Тук се намеква за рекет, който се упражнява от спецпрокуратурата върху различни бизнеси. Такива слухове има отдавна, особено след разкритията по случая “Осемте джуджета”.

Адвокат Иван Демерджиев сваля Ивн Гешев от власт

Иван Демерджиев обаче има план как ще спре тази порочна практика. Той може да подмени членовете на ВСС, тъй като той до момента показва, че няма намерение да разгледа молбите на Бойко Рашков за сваляне на Иван Гешев от власт.

Именно ВСС може да даде светлина по премахването на Гешев от поста главен прокурор. В момента се вижда, че неговите членове нямат желание да го сторят и затова правосъдният министър може да ги смени.

“Сега ВСС заобикаля проблема. Нов ВСС трябва внимателно да разгледа казуса по свалянето на Иван Гешев.”, каза Демерджиев.

Той е на мнение, че Иван Гешев е съгрешил жестоко и с това, че се изживява като център на политическа власт, което е недопустимо за всеки прокурор.

Припомняме, че досега Гешев удря само неудобните за Бойко Борисов, което буди подозрения. Нахлу в президентството, за да унизи Румен Радев, а не стори нищо за снимките от спалнята на лидера на ГЕРБ.

Освен всичко друго Демерджиев счита, че контролът, който Иван Гешев упражнява върху прокуратурата, е много некачествен, тъй като има много решения от чужбина, осъдили България, а той нищо не е направил по въпроса.

Източник/ци: Това е човекът, който ще свали Иван Гешев от власт и ще го прати зад решетките!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!