Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът се дистанцира от реденето на правителството заради Румен Овчаров, няма да има кабинет "Радев-Петков"

Осветяването в медиите на "тайната среща" на "Позитано20 на Кирил Петков и Асен Василев с Корнелия Нинова и Румен Овчаров отвори опции пред президента Румен Радев за пренареждане на играта.
 
Румен Радев се дистанцира от реденето на правителството, използвайки за повод участието на Румен Овчаров в рандевуто на "Позитано"20, взривило най-близкия кръг на президента.
 
Няма да има кабинет "Радев-Петков" с участие на служебни министри, както се очакваше. Президентът е решил тотално да се дистанцира от изпълнителната власт.
 
Румен Радев няма да реди и коалиция 3+ - ПП, ИТН и ДБ, с подкрепата на депутати на ГЕРБ, близки до кръга "Сорос", разцепвайки парламентарната група.
 
Според версия в ПИК Нинова се противопоставила на участието на служебни министри в кабинета. Така влиза в играта на президента, който не иска да инкасира негативи заради правителството.
 
Румен Радев се изтегля от реденето на правителството, защото е наясно, че американците са против участието на БСП в правителството заради проруските позиции на Корнелия Нинова, смятана за близка до шефа на руското разузнаване Сергей Наришкин, и задкулисната роля на Румен Овчаров, сочен като жокер на Кремъл в енергетиката.
 
Очакваше се правителството да бъде наредено след връщането на посланика на САЩ Херо Мустафа от Вашингтон на срещи с президента Румен Радев и кандидат-премиера Кирил Петков.
 
След "тайната среща" на "Позитано"20 и сигналите за дистанцирането на президента от реденето на правителството той едва ли ще участва в такъв формат. 
 
Президентът Румен Радев ще се дистанцира от правителството и от сочената като пропрезидентска партия "Продължаваме промяната".
 
Кабинетът няма да получи милиардите от ЕС през зимата и това вероятно ще провокира предсрочни избори през пролетта.
 
Според източници от вътрешната опозиция в БСП Николай Копринков вече работел по организирането на ляв пропрезидентски проект.
 
"Продължаваме промяната" не може да спечели предсрочните избори след протести и без Бойко Рашков като министър на вътрешните работи и президентът вероятно иска с новия ляв проект да гарантира, че ГЕРБ няма да се върне на власт. 
 
Оказа се, че "тайната среща" на "Позитано"20 обслужи интересите на президента, давайки му повод да се дистанцира от реденето на правителството и негативите за кабинета.
 
bgsniper.com

Източник/ци: Президентът се дистанцира от реденето на правителството заради Румен Овчаров, няма да има кабинет "Радев-Петков"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!