Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ръждясалият ракетният разрушител на САЩ "Арли Бърк" акостира на пристанище Варна... за ремонт?

снимки Булфото

Американският ракетен разрушител "Арли Бърк" акостира във Варна. Посещението на бойния кораб на САЩ е част от рутинен патрул, това съобщиха по-рано от Шести американски флот.

Докато е в Черно море, корабът ще работи със съюзниците и партньорите на НАТО в региона, работейки заедно за гарантиране на сигурността и стабилността в този жизненоважен международен воден път, се казва в официалното съобщение, цитирано от БНР.

Русия реагира на навлизането на разрушителя в региона.  ТАСС цитира руски военни, които  проследяват американския кораб и наблюдават действията му. Акостирането на кораба във Варна идва в момент на високо напрежение в региона, като от една страна Русия, а от друга страна Украйна и НАТО провеждат военни учения през последните седмици, а Москва отрича подозренията на Киев и Вашингтон, че обмисля инвазия в Украйна.

„Арли Бърг“ (USS Arleigh Burke (DDG-51) е главен кораб на цял клас американски  разрушителите с управляеми ракети, който носи неговото има. Корабът е въведен  в експлоатация на 4 юли 1991 г., която се проведе на брега в центъра на Норфолк, Вирджиния.

Източник/ци: Petel.bg - новини - Ракетният разрушител на САЩ "Арли Бърк" акостира на пристанище Варна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!