Защо Нинова не ще Рашков в нов кабинет, а прокуратурата поиска падане на данъчната тайна на вицепремиера, обстрелван нонстоп от ГЕРБ?

Защо Нинова не ще Рашков в нов кабинет, а прокуратурата поиска падане на данъчната тайна на вицепремиера, обстрелван нонстоп от ГЕРБ?

Понеже Корнелия Нинова няма никаква зависимост от прокуратурата и старата властсинхронно се случиха три многозначителни неща. Тя категорично е настояла в новото правителство да не бъде вътрешен министър Бойко Рашков, както разказа пред 19 минути отлично осведомен източник от преговорите, а други го потвърдиха. В същото време Дневник съобщава, че Софийската градска прокуратура е поискала разкриване на данъчната и осигурителната тайна на вицепремиера. Прокуратурата отрече, но излъга - по темата е внесла молба в Софийския административен съд в понеделник и има акция СГП срещу Рашков, провериха и доказаха юристи. Докато това се случва, пък ГЕРБ на всяка своя публична изява – десетки пъти през последните 10 дни, дори през устата на подкрепения от партията кандидат за президент Анастас Герджиков, непрекъснато пускат словесни откоси към Рашков.

Защо? Той репресирал техните купувачи на гласове. ДПС си трае, но и неговите барони на контролирания вот също гърмят – достатъчен пример е онзи, който беше събрал разни бележки от машини в дома си и бала пари, придружени със списъци на граждани. А такива случаи са повече от 100 в страната, блокирани поради навременните действия на МВР.

По една случайност именно назначеният и удържан от ГЕРБ, ДПС и БСП с гласовете на техните представители във ВСС главен прокурор не дава ход на десетки разследвания, по които МВР е свършило работата си и „очаква включване” за образуване на дела.

Голямо прегрешение на Рашков е не само ограниченият до минимум платен вот, който накара на повечето места ромските секции на последните два парламентарни избора и президентския вот да опустеят, а активността там да бъде има – няма 10%. Прочистването на ДАНС и другите служби от „очите и ушите” на старата власт също е непростимо за душманите му. Ударите по показателната за системата на рекет и отнемане на бизнеси от Статуквото група 8-те джуджета, по който казус бяха разпитани Петьо Еврото, Митко Каратиста, Младен Маринов, Любена Петрова явно са мощен дразнител. Както и оповестените за тях данни и отнети лицензи от МВР.

Радостина Тонева

Източник/ци: Сделката Борисов-Нинова: БСП проваля преговорите за кабинет с безумното искане Бойко Рашков да е АУТ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!