Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Явор Дачков: Петков и Василев ще са фронтмени в новия кабинет, ще оберат негативите от бунтовете през зимата

Явор Дачков

Лидерите на ПП говорят убедително, но не са компетентни и казват лъжи

"Корнелия Нинова подаде оставка, за да удари президента Румен Радев. Неслучайно тя го направи няколко дни преди изборите". Това заяви журналистът Явор Дачков пред БНТ.  

"Разломът между Румен Радев и БСП тръгна повече от година. Той се чудеше в началото на година още в началото на годината. БСП сгреши, че не се идентифицира с него още на редовните избори през април. Това са трети поред избори. Нужно е българско правителство. ЕС и САЩ също искат това заради проблема със Северна Македония. Т.е., има фактори, които оказват външен натиск. Избирателната активност е най-ниската от 30 г. насам, което е парадокс, защото има кризи. Партиите, които са излъчени, не са много легитимни. Освен ПП, останалите са в разпадат. Стабилни са ДПС и ГЕРБ. Следващото правителство няма да е много стабилно, защото формациите, които ще бъдат в него, ще влязат, за да оцеляват. Слушам Кирил Петков и Асен Василев, говорят убедително, но са некомпетентни и казват много лъжи", каза още Дачков. 

"Имаше хаос с актуализацията на бюджета в парламента. Наложи се накрая Кирил Ананиев и Йордан Цонев да показват на новите партии как се пише бюджет. Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат използвани като фронтмени на правителството и ще оберат всички негативи, когато през зимата започнат бунтове, след като дойдат сметките за тока и за парното. Сещам се за почтеността. За нея говореше Царя, а после видяхме какво стана. Кирил Петков говори за почтеност, а е бил с двойно гражданство. Къде останаха кредитите, които обещаваше, къде е заводът за електромобили, чакаме го вече 6 месеца и половина", коментира журналистът.  

"Кирил Петков излезе пред хората и беше приет като нещо ново и нормално. Когато обаче някой ви говори прекалено много това, което искате да чуете, или е мошеник, или е луд. Много внимавайте, гледайте действията му, а не какво ви казва. Кирил Петков наруши конституцията, а сега ще става премиер", категоричен е Дачков. 

Източник/ци: Явор Дачков: Петков и Василев ще са фронтмени в новия кабинет, ще оберат негативите от бунтовете през зимата - Фактор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!