Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИЛОН МЪСК УБИ ДАЛАВЕРАТА: Бракмите втора ръка изчезнаха, цените скачат с 30%

"Фалити със сигурност ще има. По-трудно положение търговците не сме имали." Това заяви пред БНТ днес Георги Грозданов - един от търговците на коли втора употреба от "култовите" автокъщи, пръснати край Дупница. Бизнесът им страда, а причината е дефицит на стока.

Автомобилостроителите ускоряват строежа на заводи за батерии за електромобили

Автотърговци дават пример, че само в Италия, любимата дестинация за импорт към България, са скочили с 30% цените на автомобилите втора употреба. А на пазара там се предлагари такива, които търговецът - по собствените му думи - признава, че не би си купил. Скъпи и на много километри.

Стресът идва верижно и от производителите на нови МПС. В момента, ако желате да си купите кола от магазина, заявявате и чакате. Бавят се в световен план доставките на авточасти, разказват дилърите. Това удря по производителите и създава глад и за нови превозни средства.

"Коли няма. Изкуствено са завишиха цените - както в Европа, и в България непосредствено", казва пред общетвената телевизия Грозданов.

По думите му все пак "купувачи винаги има". Търговците признават, че се разбрали, ако могат, да не вдигат цените. Но затова пък правят по-малки отстъпки.

Търсенето в момента е най-вече за по-малки автомобили, но с по-нова година и по-добър евростандарт.

"... Които за момета обаче или липсват, или са много скъпи", казват от дупнишките автоджамбази.

Макар да имало някакво търсене, България се нарежда сред последните места в Европа по търговия с хибриди и електромобили втора ръка.

Kaĸтo вcичĸи знaят, Дyпницa e цeнтъpът зa пpoдaжбa нa тaĸъв тип aвтoмoбили нe caмo в Бългapия, a мoжe би и нa Бaлĸaнcĸия пoлyocтpoв. Bceĸи дeн ĸлиeнти oт Pyмъния, Ceвepнa Maĸeдoния, Гъpция и Cъpбия идвaxa, зa дa ce cдoбият c ĸoлa имeннo oт дyпнишĸитe aвтoĸъщи.

Източник/ци: ИЛОН МЪСК УБИ ДАЛАВЕРАТА: Бракмите втора ръка изчезнаха, цените скачат с 30% - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!