Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СКАНДАЛ: Корнелия зове своите за балотажа на Радев: "Ходете за гъби в неделя"

Чутовен скандал е напът да довзриви вече разцепената и омаломощена БСП. Председателката в оставка Корнелия Нинова, която обвини президента Румен Радев, че първо е отцепил гласове от левицата чрез "своята" партия "Продължаваме промяната", а след това, че Инициативният комитет по издигането му се занимавал с нейния партиен пост, е снела напълно доверието си от държавния глава. Малко преди пресконференцията, на която обяви, че оставя БСП, но след януари 2022 г., тя е заявила на своите: 

"Ходете за гъби в неделя", вместо да ги агитира да подкрепят Радев срещу кандидата на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков. 

Думите й били посрещнати с гробно мълчание предвид над 90-процентното доверие, изразено от редовите симпатизанти на Столетницата към главнокомандващия. Самата Нинова дала да се разбере, че заради исканата й оставка от говорителя на служебния кабинет "Янев" Антон Кутев и от членове на ИК на Радев, самата тя явно няма да се разходи до машината идната седмица.  

Кофликтът между председателката в оставка и президента датира от повече от 1 година и ескалира с отказа й твърдо да заяви, че БСП го подкрепя и издига за втория мандат, а вместо това тръгна по уставния път да събира номинации за "Дондуков" 2 от общопартийните организации.

В крайна сметка, алтернатива в левицата на бившия военен пилот не се намери и с малки изключения той продължи да е изборът на бесепарите. 

Междувременно президентът на ПЕС Сергей Станишев заяви, че той и цялата делегация на социалистите в ЕП застават твърдо зад Радев на балотажа.

"Ние, българските депутати от Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, призоваваме всички съпартийци и симпатизанти на левицата, всички български демократи, да подкрепим на втория тур на президентските избори нашите кандидати: Румен Радев и Илияна Йотова. В този труден момент на обществени промени, на икономически изпитания и преструктуриране на политическото пространство, България има нужда от президент с доказани принципи и чувство за дълг. От обединител с кауза. В неделя, 21 ноември, нека докажем, че с ярко лидерство и ясни ценности можем да побеждаваме", написа Станишев. 

Източник/ци: СКАНДАЛ: Корнелия зове своите за балотажа на Радев: "Ходете за гъби в неделя" - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!