Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Много вожд, малко индианец: Под 26% е била избирателната активност, обявиха от ЦИК. На следващите ще е под 20%. Сметките за ток, газ и парно ще свършат останалата работа февруари

Под 26 процента е била избирателната активност, обявиха от ЦИК.

От Централната съобщават, че е отчетена изключително ниска избирателна активност на вчерашните избори - под 26%, което означава, че са гласували около милион и 700 хиляди души.

3/4 ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ОТВРАТЕН И Е В ТОТАЛНА ОПОЗИЦИЯ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ. НИТО ЕДНА ВЛАСТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЛЕГИТИМНА С 10% ОТ ВОТА НА БЪЛГАРИТЕ – СМЕТКИТЕ ЗА ТОК, ГАЗ И ПАРНО ЩЕ СВЪРШАТ ОСТАНАЛАТА РАБОТА ФЕВРУАРИ

Николай Бареков:

Циркът продължава. 3/4 от българския народ е отвратен и е минал в тотална опозиция на всички партии. И нито една власт не може да бъде легитимна с 10% от вота на българите за няколко провалени файтон партии.

Абсурд е да се твърди, че има победител и че народът е дал мандат за нещо си, камо ли за „промяна“. Народът мандат не даде, дори и Радев ще дава мандат като президента, получил най-малко подкрепа на първи тур.

Емил Соколов:

Много вожд, малко индианец обикновено завършва с малко проценти, много скандали и доза демократично разочарование. Трябва или вождовете да станат по-малко, или индианците повече.

На всички им писна от политика. На всички. Никакви избори повече поне една година, защото, както е тръгнало, на следващите избори активността ще е 20%, а председатели на парламента ще са Йоло Денев и Тангра.

Малко над 20% обработени протоколи са по места, но не са проверени от ЦИК. В чужбина процентът е по-виско - около 80% са обработените протоколи там, като има разминаване и в резултатите.

Най-активни избирателите са били в 23 МИР в София. Най-слаб интерес са имали в Кърджали с 19% активност.

Какво друго научихме на тези избори

1. „Избори до дупка“ е чудесна стратегия, но работи само в приказките. Там принца побеждава лошите, прави секс с принцесата и печели замък. На практика избори до дупка вкарва в парламента антиваксъри, които пазаруват къщи с партийни субсидии. Да, за Костадин Костадинов става въпрос. Апатия + радикализация = неподравена простотия. Просто е.

2. Да имаш канадско гражданство и да си завършил в Харвард не е нещо лощо. Шок и бомба! Да си интелигентен не е порок в България. Друго си е ЮЗУ, ама и Харвард става бе, мамка му.

3. Борисов вече не е стар и секси ерген, а охранен чичо, за когото гласуват само самотни лели на две чаши вино. Е, какво лошо, то и това си е пазар. Армия от политически активни MILF-ове е страшно нещо.

4. БСП вече прилича повече на пенсионерски клуб, отколкото на партия. Корнелия трябва да подаде оставка, но естествено отново няма да го направи, защото трябва да сменя памперси, започвайки с нейния.

5. ДПС с Пеевски е по-добре от ДПС без Пеевски. Също така, не е страшно да отслабнеш. Пеевски отслабна, а ДПС вдига процентите си. Чу ли Бойко, айде, че лелите чакат.

6. Не знам за 7-8 и ще си легнала, ама след три предсрочни парламентарни вота, ИТН си легна, зави се през глава и си пусна „Цвете мое“.

8. Не може всеки, който отиде на фризьор, да влиза в парламента. Вие представяте ли си какво ще стане по абитуриентските балове. Не може да разбереш кой зрелостник, кой депутат, кой и двете. /Емил Соколов, фейсбук

Източник/ци: Petel.bg - новини - Под 26 процента е била избирателната активност, обявиха от ЦИК

АФЕРА.БГ | 3/4 ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ОТВРАТЕН И Е В ТОТАЛНА ОПОЗИЦИЯ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ. НИТО ЕДНА ВЛАСТ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЛЕГИТИМНА С 10% ОТ ВОТА НА БЪЛГАРИТЕ – СМЕТКИТЕ ЗА ТОК, ГАЗ И ПАРНО ЩЕ СВЪРШАТ ОСТАНАЛАТА РАБОТА ФЕВРУАРИ

10 неща, които (пак) научихме на тези избори

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!