Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Броенето на "контролните разписки" е загуба на президента. Няма да промени вота, но може да провокира война с Нинова

alt

ГЕРБ поиска броене на "контролните разписки" и го получи. БСП, ДПС и ИТН подкрепиха ГЕРБ. 
 
Това няма да промени вота, но е стратегическа загуба за президента - може да провокира война с Корнелия Нинова.
 
Ако "Продължаваме Промяната" спечели според машините, а "контролните разписки" покажат друго, Нинова ще скочи.
 
Играта е за втория мандат. Нинова води битка за втората позиция. Президентът я иска за "Продължаваме Промяната".
 
Битката за втория мандат изправи БСП срещу "Продължаваме Промяната". Ако ПП я спечели, БСП няма да я подкрепи за правителство с кандидат-премиер Кирил Петков.
 
Ако БСП е втора, "пропрезидентската партия" няма да подкрепи мандата, връчен на Корнелия Нинова и кандидат-премиер, излъчен от БСП.
 
Без БСП наистина няма да може да се състави правителство, освен ако Бойко Борисов не реши да подкрепи ПП при нейн втори мандат.
 
Интригата е заради опцията, че ГЕРБ може да гласува за втория мандат. Ако е на ПП, за "естествения съюзник", ако е за БСП, за "естествения противник".
 
Очевидно е, че Бойко Борисов не иска сега властта и не Румен Радев, който ще връчи втория мандат, а лидерът на ГЕРБ може да реши дали да има кабинет.
 
Каква "пирова" победа - Борисов да реши дали ще има правителство. Защото, ако се стигне до трети мандат, по-вероятно е да има четвърти вот.
 
Бойко Борисов ще обяви като вечерта на 4 април - "Дайте да направим правителство, за да изкараме зимата" и да подкрепи втория мандат.
 
Президентът Румен Радев е изчислил този вариант, Кирил Петков го е сметнал след заявката за "естествените съюзници", провидяла го е и Корнелия Нинова.
 
Затова битката е между Румен Радев, Кирил Петков и Корнелия Нинова и може да се окаже, че Бойко Борисов ще я реши с "пировата" победа.
 
bgsniper.com 

Източник/ци: Броенето на "контролните разписки" е загуба на президента. Няма да промени вота, но може да провокира война с Нинова

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!