Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ е квазидържава, която отдавна е превърната в корпоративна клептокрация

Strahil Angelov

САЩ е квазидържава, която отдавна е превърната в корпоративна клептокрация. Това е територия, на която се мобилизират ресурси, за да може да защитава и ако е необходимо силово да налага интересите на транснационалния финансово-олигархичен елит и неговата основна сила – печатницата за световната резервна фиатна валута. Без нея всичко ще рухне като пясъчна кула и то за дни!

Т.нар. „американска мечта“ е всъщност утопия, която се натрапва в моделираното от Холивуд и корпоративните СМИ съзнание на милиони хора по света. Същият пропаганден инструментариум се използва, за да се предствят интересите на крупния финансов капитал като „общочовешки“ демократични ценности.

Естествено всички войни и „интервенции“, които се организират и водят от тази територия са продиктувани от гореспоменатия интерес и нямат нищо общо с тиражираните клишета за свобода, демокрация, човешки права и „просперитет“ на местното население, което всъщност е жертва на авантюрите на един задкулисен елит, представен от сламени човеци, наречени „политици“. Трябва само да се вгледаме малко по-внимателно в дезориентирания Байдън и няма да е никак трудно да си дадем сметка, че той всъщност никого и нищо не управлява!

Затова така агресивно се налагат всевъзможни теории за забрава на раси, полове, нации, религии и всякакви колективни идентичности – елитите нямат нужда от подобни „ретрохарактеристики“, които пречат на налагането на гореописания модел.

Войната срещу Русия, водеща се чрез Украйна, която за целта бе овладяна посредством проксита като Зеленски, които да изпълняват безпрекословно волята на кураторите си, не прави изключение. Тя по никакъв начин не кореспондира с интересите и добруването на американския и европейските народи, а още по-малко на българския. Въпреки това политическите клоуни, които формално стоят начело на западните „демокрации“ яростно се опитват да убедят народите си, че да се помага на Украйна е абсолютен жизненоважен приоритет. Същият процес върви и у нас с пълна сила и никой до момента не е дал нито един смислен аргумент как точно българския национален интерес съвпада с този на Украйна и защо трябва да дадем всичко, което ни се поиска от там.

Т.е. с какво тази война и това, че сме застанали на страната на някакъв задкулисен „проект“ ще допринесе за благоденствието на българския народ и държавата ни. На този въпрос винаги се отговаря с клишета и етикети и никога по същество, защото все още не могат да ни кажат изтината в очите, а тя е проста – ЗАВИСИМОСТ!

Страхил Ангелов

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САЩ е квазидържава, която отдавна е превърната в корпоративна клептокрация – POGLED.EU

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!