Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Поет: Анастас Герджиков съблича мацки и пиянства в 2 нови чалга песни (ВИДЕО)

Поет: Анастас Герджиков съблича мацки и пиянства в 2 нови чалга песни (ВИДЕО)

Наскоро кандидатът за президент на ГЕРБ Анастас Герджиков изплува в обществото с неподозираното призвание на текстописец на чалга песни. За скрития талант на професора призна и журналистът Мартин Карбовски, а после много медии подхванаха любопитната тема.

Неговият не по-малко скандален колега от Стара Загора Михаил Михайлов продължи темата, като извади два нови „хита” – „Рокер” и „Два мерцедеса”, излезли изпод перото на Герджиков, в които лирическият герой се напива като руски мужик, язди мотор посред нощите и упражнява любимото си занимание – събличане на мацки, и качва стопаджийки със своя мерцедес, установи Lupa.bg.

Според Михайлов двете чалги по текстове на Анастас Герджиков са му предоставени от неговия приятел Георги Георгиев – Жоро Сръбския, собственик на отдавна фалиралата фирма „Фолктон”, който преди 20 и кусур години продуцирал и издавал албуми на поп-фолк певци.

Писанията в типично балкански мачо стил са излезли на аудиокасета през 1998 г. в албум на малко известния певач Иван Николов.

Жоро Сръбския твърди, че за двата текста е платил на бъдещия професор, ректор на Софийския университет и кандидат-президент на ГЕРБ умопомрачителната за 1998 г. сума от 500 лв.

Поантата на „Рокер” е заключена в изречението: „Рокер съм, братко, най ми е сладко, ако съм пиян, мацки обичам да ги събличам…”

„Два мерцедеса карам, 100 гаджета смянявам, никога на сухо не оставам” пък дитирамби бъдещият ректор в другия чалга-хит „Два мерцедеса”. Герджиков отрича авторство в лекия жанр. "Не, нямам сестра и никога в живота си не съм писал текстове на песни, още по-малко за чалга. След като лъгаха, че съм отрекъл турското робство и съм щял да премахвам паметници на Левски, не знам защо отговарям на тази дивотия. Може би защото вече ми става неудобно и за платените автори на предизборна помия, и за тези, които са готови да повярват на всяка кал", уточни днес той. 

Насладете се на скрития талант на Анастас Герджиков в това видео:

Източник/ци: Поет: Анастас Герджиков съблича мацки и пиянства в 2 нови чалга песни (ВИДЕО) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!