Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Европейският съвет завърши без нито едно решение за високите цени на горивата и мигрантите!

Европейският съвет в Брюксел завърши, но без нито едно конкретно решение по най-горещите теми за Общността.

Въпреки желанието на много страни членки да бъде изградена стена по външните граници на Съюза за възпиране на мигрантските вълни, такова решение не беше взето.

Не беше намерен и общ европейски отговор на резкия скок на цените на горивата. Няма план. Директивата е всяка страна да се спасява поединично.

Искането на редица държави членки за незабавен общ европейски отговор се оказва практически неизпълнимо. Това стана ясно след близо 8-часов дебат на евролидерите, в края на който дебат се чуха гласове, които обвиниха за създалата се газова криза Русия.

Истината с газовата криза в ЕС обаче е съвсем друга:
„Недостигът в хранилището на ЕС е 63 млрд. куб. метра, като това не се дължи на Русия, чиято основна газова компания „Газпром“ чинно доставя договорените количества, а на неизпълнените доставки от втечнен шистов газ от страна на САЩ, който предпочита китайския пазар, който плаща повече !!! Стига Европа да ни каже, още на следващия ден ще получи, колкото газ им трябва по тръбата на Северен поток 2″, обеща още преди седмица от трибуната на икономическия форум „Валдай“ Владимир Путин на „западните си партньори“, които за пореден път неадекватно лъжат населението на ЕС.

Skandalno.net

Източник/ци: Европейският съвет завърши без нито едно решение за високите цени на горивата и мигрантите! - Скандално

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!