Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сринаха го! Скандалният здравен министър Стойчо Кацаров влиза в затвора за 6 години

Стойчо Кацаров ще си плати за издевателствата над българския народ!

Най-обсъжданата фигура през последните 24 часа у нас е здравният министър Стойчо Кацаров. След като той издаде заповед за влизане на закрито със „зелен сертификат“, народът изригна срещу него.

Днес цял ден има протести пред Министерството на здравеопазването, които са водени от лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов и лидера на „Атака“ Волен Сидеров. Много от протестиращите обаче не са симпатизанти на тези две партии, но не могат да гледат как се унищожава умишлено държавата ни.

Въпросният сертификат се издава само на ваксинирани с трите дози ваксини, документирано преболедували COVID-19, хора с PCR тест в последните 72 часа и такива с антигенен тест в последните 48 часа. Всички останали нямат право да посещават събития на закрито, магазини, ресторанти, кафенета, музеи, галерии и всички други закрити обекти.

Стойчо Кацаров се озовава зад решетките

Това е наредба, която издаде служебният министър д-р Стойчо Кацаров. Тя обаче е напълно противоконституционна и дори незаконна. Всъщност за подобно деяние като това на Кацаров може да се стигне до съд и затвор.

В Раздел 5 от Наказателния кодекс е формулирано точно и ясно, че за принуждаване, пропускане или претърпяване на нещо против волята чрез заплахи и злоупотреба с власт се наказва с до 6 години лишаване от свобода.

Министър Кацаров днес заплаши, че ако не се спазва наредбата му, нарушителите ще бъдат глобявани с от 10 до 50 000 лв. и дори може да бъдат дадени на прокуратурата, което да им лепне до 5 години затвор, писа „Стандарт„.

Както и да се погледне на това, злоупотреба с власт има. Стойчо Кацаров използва поста си, за да пропусне (в случая) нещо против волята на хората. Ето защо правосъдната система е в правото си да съди и дори вкара в затвора служебния министър.

Редица партии вече се обявиха против заповедта му. В това число, освен „Възраждане“ и „Атака“, са и кръвните врагове БСП и ГЕРБ, както и ВМРО и „Изправи се БГ! Ние идваме!“. Всички те заплашват, че ще сезират прокуратурата за престъплението на Кацаров.

Повечето от българските граждани определят изискването за „зелен сертификат“ за чист медицински фашизъм. Костадин Костадинов дори обяви с отвращение и изненада, че такъв терор не е имало дори по времето на Бойко Борисов.

Източник/ци: Сринаха го! Скандалният здравен министър Стойчо Кацаров влиза в затвора за 6 години

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!