Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Росен Плевнелиев иска да бутне Бойко Борисов от ГЕРБ. Борисов става отново премиер

Росен Плевнелиев иска да бутне Бойко Борисов от ГЕРБ. Борисов става отново премиер.

Росен Плевнелиев иска да бутне Бойко Борисов от ГЕРБ. Борисов става отново премиер.

По думите на Росен Плевнелиев Бойко Борисов трябва да се оттегли, за да стане ГЕРБ приемлива партия за коалиране. Ето какво каза Плевненлиев:
„Бойко Борисов е в партията ГЕРБ и е сърцето и двигателя там,

но част от политическите сили – ДБ, ПП, ИТН – не припознават Борисов като политически лидер, който отново да бъде премиер и поради това ГЕРБ изпадна в изолация. Затова Борисов трябва да вземе своето решение и пред целия български народ да каже, че подкрепя партията и остава в нея, изгражда ново поколение политици в нея,

но не очаквайте аз да имам амбицията отново да бъда премиер или пък президент. Това ще успокои по някакъв начин нещата и би започнало да гради мостове“.

Плевненлиев обаче забравя, че без Борисов ГЕРБ ще се минимизира до размера на ИБГНИ. Дори да се оттегли, Борисов отново ще е боса в партията. Плевненлиев е от кръга на Сорос и явно е взето решение, че ПП и ГЕРБ трябва да се обединят.

Тук вече идва големия въпрос. Ако ГЕРБ има голяма преднина пред останалите партии, дали Борисов ще се съгласи да не е премиер? Логично е Борисов да каже, че партията го иска и да оглави държавата.

Кристиян Коев

Източник/ци: Росен Плевнелиев иска да бутне Бойко Борисов от ГЕРБ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!