Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Йордан Лечков: Да, няма резултати. Но всичко е наред

May be an image of 3 people, people standing, drink and text
Колажи и карикатури | Facebook

Да, има нередности. Но през всички тези години Българският футболен съюз има финансова стабилност. Да, няма резултати. Но предпочитате да има и лоша финансова стабилност? В една европейска фирма управителят, който дава стабилност на тази фирма, бива поощряван. Всичко е наред, нямаме проблеми. Най-голямата нередност е, че националният отбор не се класира на голям форум. Биваме проверявани постоянно по сигнали. Прокуратурата провери изцяло БФС и нищо не излезе. Има органи, правят се одити. Да, може би сме несимпатични, омръзнали сме на хората.

Това заяви пред bTV Йордан Лечков от екипа на преизбрания за президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Думите му идват на фона на недоволството след проведения вчера Конгрес, на който Димитър Бербатов не успя да спечели. Най-добрият голмайстор на България заяви, че ще търси правата си в съда. Бившият национал изрази разочарованието си и акцентира върху това, че са били нужни 242 гласа за победа, а Михайлов е получил глас по-малко, което означава, че успехът му не легитимен заради поредното нарушение на Устава на родната централа. 

"508 клуба бяха подадени за участие. Има пандемия. Някои може би заради болест или нежелание не присъстваха. Не е нужно да се знаят причините. Като в Народното събрание - депутатите трябва да са 240, но не винаги са толкова. Уважавам мнението на всеки. Искаха конгрес. Назначен беше. Всичко беше съобразено с желанието на тези млади хора. Чухте ли изявление на УЕФА или ФИФА? До урните не отиват всички. Те са в зала, но отказват да гласуват", коментира още Лечков. 

Той не видя проблем в отсъствието на журналисти. ФрогНюз припомня, че те не бяха допуснати до самата зала, а останаха в пресцентър, в който на екран без звук се излъчваше самия Конгрес. 

"Това ли е най-големият проблем? Ето, аз съм тук. Това е прозрачност", смята Лечков.

"Не сме подценили опонентите си. Тук не ставаше дума само за Бербатов. Вчера имаше шестима кандидати. Всички бяха срещу така нареченото "статукво във футбола". В цалата си направиха отвод и казаха да се гласува за Бербатов. Но ние сме толерантни. Вземаш медийно време, плюеш... Това бяха петима кандидати срещу един. И гласът, за който говорите, е за да се стигне до балотаж. Има клубове, които са недоволни, но БФС не е този, който дава пари за стадиони и терени. Това е държавата. Клубовете са зависими малко или много от местната власт", коментира още Лечков.

May be a meme of 3 people and text
Колажи и карикатури | Facebook

Източник/ци: Йордан Лечков: Да, няма резултати. Но всичко е наред

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!