Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов е победен, съд ще има! Дипломата на Иван Гешев го сваля от поста главен прокурор

Иван Гешев е с невалидна диплома по Право и ще трябва да освободи поста на главен прокурор на България!

Дипломата на Гешев

По законите на Република България Иван Гешев няма право да бъде не само главен прокурор, но и да практикува юридическа професия. Това стана ясно от разкритието на адв. Минчо Спасов пред Frognews.bg.

Той разкри, че е получил отговор от специализираната прокуратура на свой въпрос, свързан с дипломата на Иван Гешев. Съобщено му е било, че Гешев в действителност е с невалидна диплома и няма право да работи това, което работи в момента.

Причината е, че специалността Право, която Гешев е завършил във факултета на Държавна сигурност “Народна милиция”, се признава до 1990 г., а настоящият главен прокурор се е дипломира през 1994 година. Освен това към датата на дипломирането му неговото учебно заведение не е имало статут на ВУЗ, а за да практикуваш юридическа професия, трябва да си завършил именно ВУЗ.

Във всичко това се изразяваше тезата на адв. Минчо Спасов, който я изложи пред Фрогнюз още през лятото. Преди 2 дни е получил отговор, че е прав.

Дипломата на Иван Гешев го сваля от власт

Целият скандал с дипломата на Гешев може да го свали от поста му на главен прокурор, особено ако някой сезира Европейската комисия, което по всяка вероятност ще стане.

От свалянето на Иван Гешев големият губещ ще бъде Бойко Борисов. Европейските депутати, които посетиха България наскоро, бяха потресени, че главният прокурор на страната не е наясно докъде е стигнало разследването срещу Борисов за пачките и кюлчетата в спалнята му. Те намекнаха, че това е несериозно и Иван Гешев трябва да подаде оставка.

Източник/ци: Борисов е победен, съд ще има! Дипломата на Иван Гешев го сваля от поста главен прокурор

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!