Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg към Бойко Рашков: Ники Митничаря, Мишо Булинса и Любо вървят контрабанден канал за петрол, отчитат директно на Бойко Борисов


Групата на Ники Митничаря отчита солиден процент от петролната далавера лично на Баце

Narod.bg официално подава сигнал до вътрешния министър Бойко Рашков за сериозен контрабанден канал за петрол, организиран от трима сенчести бизнесмени, които се отчитат директно на изритания премиер от СИК Бойко Борисов.

Зад колосалната далавера на гърба на бюджета стоят Николай Филипов – Ники Митничаря, Михаил Иванов – Мишо Булинса и мутрафон от тяхното обкръжение, познат като Любо.

В опит да припише престъплението на враг №1 на мутрите Румен Радев, преди броени дни Баце пусна поредната опашата лъжа з схема с контрабанда, „минаваща през Пловдивско – по-конкретно с. Труд – към София”.

Машинацията, която е откровен опит да прехвърли престъпленията си на други плещи, бе описана от Тиквата като „Пътят на копринката“ (името намеква за пловдивският секретар на Румен Радев Николай Копринков, б.ред). „Чудовищна контрабанда и всичко отива в торбички и пликчета“, обяви Борисов.

Истината, обаче, е съвсем друга – зад петролната афера стоят Ники Митничаря, Мишо Булинса и Любо, които отчитат огромна част от заработеното директно пред чекмеджето на Бойко.

Narod.bg разкри още, че един от тарторите на канала Николай Филипов, бивш съпруг на депутатката от „Атака” Калина Крумова, бе арестуван в началото на септември миналата година от хунтата не защото е плащал на протестите срещу мафията ГЕРБ по заръка на Васил Божков, каквато бе официалната информация, а защото не отчитал цялата договорена с Мутрата сума.

Николай Филипов е бивш собственик на футболния тим „Нефтохимик“

Тогава в дома и офисите на Филипов, познат и като Митничаря заради връзките си в агенцията покрай своето пристанище „Европа”, зад което наднича Васил Божков, бяха намерени 1,5 милиона лева кеш плюс 30 000 евра, припечелени от контрабанда на гориво, но неотчетени пред тогавашния премиер Бойко Борисов.

Бившият съпруг Калина Крумова, от която имат син, е известен с огромното си влияние сред митничарите в Бургас, твърди се, че контролира голяма част от контрабандните товари, влизащи в морския град.

През порт „Европа“ на Ники Митничаря минава голяма част от металите за скрап

Николай Филипов е сред най-близките хора до Васил Божков и е със статут на негов „консилиери“ за по морето. Официално е собственик на пристанището „Европа“, което се намира не територията на някогашната Бургаска корабостроителница и през което минава голяма част от металите за вторични суровини на България.

Портът се води пристанище за обществен транспорт. В периода 2011 – 2013 г. Филипов бе собственик на бургаския футболен клуб „Нефтохимик“.

Според запознати с разследването бургазлията е разследван за пране на пари и точене на средства по европейската програма САПАРД.

Това е една от малкото снимки на Мишо Булинса

Другият голям в петролната афера – Михаил Иванов – Мишо Булинса, основател на едноименната застрахователна компания, е спряган като много близък до Васил Божков, Офисът се намира на метри от централата на Черепа на на ул. „Московска“ в София.

Очаквайте в Narod.bg конкретни данни как точно влиза контрабандният петрол на триото в България, което може да послужи на МВР и прокуратура, ако иска да стопират зловещото източване на бюджета от мутрите на Бойко Борисов.

Източник/ци: Narod.bg към Бойко Рашков: Ники Митничаря, Мишо Булинса и Любо вървят контрабанден канал за петрол, отчитат директно на Бойко Борисов - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!