Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лозан Панов е убеден, че ще участва във втория тур в борбата за „Дондуков“ 2

Определено смятам, че ще стигна до втори тур на президентските избори – в това е убеден кандидатът за президент Лозан Панов. В ефира на Нова телевизия той обаче не пожела да отговори за кого би дал гласа си, ако на балотаж отидат Румен Радев и Анастас Герджиков.

Панов подозира, че настоящият държавен глава подпомага ДПС, както и те него. Кандидат-президентът даде пример с ДПС и ВМРО, които с размяната на реплики една към друга също активирали собствения си електорат. Той припомни, че на втория тур на президентските избори преди 5 години те са подкрепили Румен Радев.

„Смятам, че е напълно възможно ДПС да играе с двама играчи, а защо не и с трима“, каза още Панов.

Според него осветляването на Пеевски в „Досиетата Пандора”, появяването му в ДАНС, а след това и обявяването му за водач на листата на ДПС във Велико Търново било сценка.

„В последните дни мистично се появи и г-н Пеевски. Помните – в един момент той мистично изчезна, а след това церемониално се появи. Никой не разбра защо беше в ДАНС, но пък медиите бяха уведомени, че Пеевски ще бъде там. След това издигат г-н Карадайъ, който е тяснопартиен, за държавен глава. Спомняте си размяната на реплики в президентството между него и Румен Радев. Към това отново добавям Велико Търново. Имаме не Петър и Асен въстаници, но имаме Асен и Кирил, макар че не става въпрос за византийско робство. Като наредим всички тези обстоятелства, допускам, че би могло политиката да се насочи към етническите проблеми. Ако се върви в тази посока в президентската кампания, това не е безобидно ”, смята Панов.

По думите му подредбата на обстоятелствата и заиграването на тази тематика сочи, че „сме в разцвета на същото зло, което не е излизало до този момент от политиката”.

Той допуска, че политиката може да се насочи към етническите проблеми. „Името също сочи към това. Заиграването в тази тематика показва, че още сме в ръцете на злото. В една кампания за президент звучи тревожно повдигането на етническия въпрос“, предупреди Лозан Панов.

За подозрението, че друг кандидат за битката на „Дондуков” 2 – Анастас Герджиков, също има връзки с ДПС, той обясни, че борави само с факт:

„Герджиков не се отрича от своето минало. В това минало имаме „Новото време”. Нека да припомня, това е ДПС в НДСВ. Зад репликата ми стои разбиването на НДСВ и ролята на ДПС в този случай. Смятам, че хората, които се замислят и имат историческа памет, могат да свържат тези обстоятелства и факти. Опитваме да убедим хората да мислят по по-различен начин и да слушат какво се казва”.

За обвиненията си към Радев, че е фалшив герой, Панов посочи, че причината за думите му е появата на президента на протестите през лятото:

„Мафия, завладяна държава, липса на свобода на медиите, нереална опозиция – това са обстоятелства, които съществуваха преди прокуратурата да влезе в президентството. Когато това се случи, беше след активната позиция на прокуратурата. Преди това имаше други действия – нека да припомня ЦУМгейт. Там отново ставаше дума за взаимоотношения между главен прокурор, функционер на политическа партия и човек, който е бизнесмен, но и издател на вестник. В една такава хипотеза, които е аналогична с подобна случка – записът с двете каки. В този случай бяха моите отношения с Плевнелиев и Радев. Те реагираха по един и същ начин. Те не продължиха нататък В един момент една невидима ръчичка им каза: „Стоп. Нататък не се продължава”. Нека хората да си дадат своите обяснения. Реакциите в една и друга ситуация, които имат своите прилики, бяха еднакви и на двамата”.

„Благодарение на демократичната общност вече имам нови очила. Отидох в оптиката, където жената ми сподели, че самата тя е очаквала „лошият вестоносец“ по някакъв начин да бъде наказан. Напротив, аз видях един човек, който искаше да бъде полезен и, както виждате, в момента нещата са по-различни. Благодаря на демократичната общност, която помогна да имам нови очила“, коментира Панов.

Източник/ци: Лозан Панов е убеден, че ще участва във втория тур в борбата за „Дондуков“ 2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!