Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бареков: Служебен министър ще разкрие, че Радев е знаел, че с указа за Петков нарушава Конституцията

Министър на Радев ще уличи президента в лъжа, а държавата ще се разклати

Огромен политически и съдебен казус с морален облик ще избухне следващата седмица, когато станат явни всички документи от институциите, депозирани в Конституционния съд по казуса с двойното гражданство на бившия служебен министър Кирил Петков.

"Огромен политически и съдебен казус с морален облик ще избухне следващата седмица, когато станат явни всички документи от институциите, депозирани в Конституционния съд по казуса с двойното гражданство на бившия служебен министър Кирил Петков.

Ще се окаже, че не само Кирил Петков е извършил УМИШЛЕНО престъпление, попълвайки лъжлива декларация, но и доскорошният му шеф УМИШЛЕНО е нарушил Конституцията, знаейки какъв гражданин назначава за министър"

Това пише в своя Фейсбук-профил Николай Бареков. В статуса сБареков разкрива още, че министър на Радев ще уличи президента в лъжа, а държавата ще се разклати.

Ето какво пише политикът:

ВАЖНО ЗА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ НА ИСТИНАТА!

Огромен политически и съдебен казус с морален облик ще избухне следващата седмица, когато станат явни всички документи от институциите, депозирани в Конституционния съд по казуса с двойното гражданство на бившия служебен министър Кирил Петков. Ще се окаже, че не само Кирил Петков е извършил УМИШЛЕНО престъпление, попълвайки лъжлива декларация, но и доскорошният му шеф умишлено е нарушил Конституцията, знаейки какъв гражданин назначава за министър.

Вече стана ясно, че повече от три месеца Петков е бил министър, назначен с Указ 129 на Румен Радев в нарушение на Основния закон, защото до 20 август тази години е бил пълноправен гражданин и на Канада. Сертификатът за освобождаването от права и задължения като канадец вчера беше депозиран лично от Петков в съда. Това прави решението на делото елементарно от правна и фактическа гледна точка и се очаква (по наша достоверна информация) Съдът да излезе с крайно решение и мотивирано становище до максимум 20 дни, тоест най-късно до средата на стартиращата другата седмица предизборна кампания.


Възникват най-логичните два въпроса.

"Първи въпрос. Излъгал ли е Кирил Петков умишлено президента като е подал преди назначаването си декларация с лъжливо съдържание, че е само български гражданин? Отговорът тук е безспорно ДА, излъгал е - и ще се изясни в началото на следващата седмица, когато КС ще обяви публично получената от Президентството Декларация, подписана собственоръчно от Кирил Петков към 10 май 2021, че е само български гражданин.

Очевидна измама с цел облагата да бъде назначен за служебен министър на икономиката. Петков е бил двоен гражданин още дълго време до 20 август.

Втори въпрос. КЛЮЧОВ! Знаел ли е държавният глава, че с Указа си нарушава Конституцията на Републиката, след като назначава за министър лице с двойно гражданство. Тук отговорът би бил спорен, но не и когато ВИДИМ публично един от документите, пратен от друг ключов министър на Румен Радев, който твърди в позиция на министерството си пред Съда, че Кирил Петков по времето на старта на делото - месец август, все още е бил двоен гражданин на Канада и на България. Как е възможно тогава министрите на Радев да знаят истината, а самият президент да е държан в неведение. АБСУРДНО, нали?

Имаме НОВИНА! И други министри освен Кирил Петков в служебното правителство са знаели, че той е двоен гражданин, че е нарушил конституцията и законите и е подал декларация с лъжливо твърдение до президента. Знаел е и самият Румен Радев, освен ако не го държат в звукоизолиран аквариум от околната работна среда. Още преди крайното произнасяне на КС към края на октомври ние ще имаме огромен морален и съдебен казус пред всички партии и кандидат президенти. За каква съдебна реформа мечтаем и говорим, когато действащ президент, рейтингов политик и министър с контрол върху милиарди левове държавен ресурс умишлено газят и потъпкват Конституцията и законите? Очакваме позицията на самия Радев, които ще трябва да изостави ролята си на щрауса, заровил глава в пясъка. Служебното правителство е негово дело, престъпленията са общи и няма мърдане.

Какво ще прави Лозан Панов, който вече го нарече “фалшив герой”, а като шеф на Върховния съд ще трябва да остави институцията финално да решава бакията, забъркана от Радев и Петков с техните непочтени действия в нарушения на законите. Има ли сме министри, нарушаващи закона, но чак президент ще ни е за първи път.

Когато документите видят бял свят другата седмица чрез сайта на Върховната институция в държавата, Иван Гешев също ще трябва да реши моралните си дилеми и набързо да се задейства при вида на 1. Лъжлива декларация от министър и 2.

Писмо от друг министър до Конституционния съд, което доказва, че правителството и принципалът му са знаели за закононарушението минимум от възникването на казуса и са затаявали публично истината.

Способна ли е прокуратурата да повдигне обвинение по член 133 от НК срещу лицето Кирил Петков без да се плаши от политическите последствия и натиск от страна на външни сили?

Ще бъде ли разследван Румен Радев за умишлено нарушаване на Конституцията по член 103, ал. 1 от Основния закон, ако бъде повдигнато обвинение от следващото Народно събрание?

Ще бъде ли разследвано от Прокуратурата с какви мотиви и цели е бил нарушен Член 110 от Конституцията от държавния глава и негов министър?

Въпросите ще чакат неумолимо своите отговори, а дотогава българският народ трябва да си реши ще търпи ли самозванци и мошеници да му де качват на главата.

Медиите ще носят отговорност, защото подминават със затворени очи очевидни престъпления и съучастват в прикриването на измами. Почтените радетели за съдебни реформи ще трябва да решат биха ли ги оставили в ръцете на непочтени и неморални нечестивци.

Защото наглостта на Кирил Петков и неговото чувство за безнаказаност (impunity) стигна дотам да назначава по студията министри и главен прокурор, а себе си за премиер.

Същият бъдещ неизбежен клиент на прокуратурата и съда стигна дотам да прати Конституцията на Републиката при “умрелите”. Сякаш ние, живите, трябва да живеем по Закона на джунглата. Като повечето престъпници и този няма съвест и морал да оцени престъплението си като такова, но се бори със законите като ги нарушава. Ще е жалко, но президентът му е съучастник. Готви се Кирил Петков и неговият ГМО олигархичен стартъп да управлява седем милиона българи според собствената си болна и изкривена представа за почтеност. Искаме ли държава или не? Това е въпросът".

По информация на Епицентър.бг - става въпрос за становище на правосъдния министър проф. Янаки Стоилов до Конституционния съд, от което става ясно, че както в президентството, така и някои от министрите са знаели за двойното гражданство на Кирил Петков преди издаването на указа. Нещо повече - в юридическите среди се говори, че Кирил Петков лично е предупредил президента Радев, че към момента на назначаването си за служебен министър няма документ за отказ от канадско гражданство, на което държавният глава е отговорил, че това няма значение.

Източник/ци: Бареков: Служебен министър ще разкрие, че Радев е знаел, че с указа за Петков нарушава Конституцията

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!