Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Депутат краде, ВИЕ връщате: ЕС си търси 9-те милиона, гепени от Зоров, Порожанов и Албена Симеонова от ДБ


Албена Симеонова върти яки далавери под чадъра на ДБ

Депутат краде, а народът връща! Европейският съюз иска, а всички ние като данъкоплатци трябва да върнем поне 7 милиона евро от общо 23 960 424 лв. като възстановяване на финансирани до получаване на доклада на ОЛАФ за „измамни дейности” 4 проекта, в които лъсна името на Албена Симеонова от „Демократична България“, научи Narod.bg.

В момента в Държавен фонд „Земеделие” са изпратени пледоариите на адвокатите за съгласуване – делото е в ход.

Един от корупционните проектите е на зелената депутатка от ДБ в последните два парламента Албена Симеонова, за който Върховният административен съд (ВАС) издаде категорично решение, потвърждаващо констатациите на ОЛАФ и Европейската комисия за фиктивни доставки и нагласени завишени цени с цел източване на еврофондове, в което роля играят още млечния олигарх на Бойко – Димитър Зоров и уволнения за корупция Румен Порожанов, за което първо Narod.bg писа.

Депутатският проект, който Албена Симеонова подписала като председател и представяващ БАБ – Българска асоциация Биопродукти, е за 9 млн. лв., от които са платени 843 000 лв.

Спирането на проекта от ОЛАФ е заради нарушения по най-малкото перо от проекта, но и единственото, което е в реална полза на биопроизводителите, защото другите 93% от сумата е харчене на грешни пари – фермери да правят „дизайн” на видеоклип за 45 000 евро, реклама за 2,5 млн. евро и т.н., припомни 19 мин.

Изначално договорът е направен така, че е прозрачна корупционната идея – най-малко това личи по неуточнените по никое перо конкретни количества и единични цени, въпреки че контрактът е толкова голям по обем, че може да се издаде като книга.

От страна на ДФЗ документът подписал изгоненият по-късно и от Фонда, и като агроминистър топ аферист Румен Порожанов. Делото от българска страна се води от Външното министерство, а средствата, които се плащат по него са от джоба на данъкоплатците.

Източник/ци: Депутат краде, народът връща: ЕС си търси 9-те милиона, гепени от Зоров, Порожанов и Албена Симеонова от ДБ - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!