Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Валентин Вацев: Ще се роди нова ляволиберална партия, контролируема от соросианското си начало

„Парламентарната кампания е по-важна от президентската, макар че при президентската има мажоритарен интерес. Но по-важното е, че пред очите ни се подготвя, с тенденция да се роди, нова българска ляволиберална партия“. Това каза в предаването „12+3“ на БНР анализаторът Валентин Вацев. Според него „с помощта на машините у нас ще се появи нова ляволиберална партия, която ще бъде 100% контролируема от соросианското си начало“.

Валентин Вацев: Ще се роди нова ляволиберална партия, контролируема от соросианското си начало

Снимка: Ани Петрова, БНР

„Ще вземат малко хора от ГЕРБ, от Демократична България. БСП може би ще е най-важният донор на тази партия… Сега сме в особен етап в планиращото съзнаниена господарите на българския политически живот. Те вярват, че най-после трябва да се преодолее тази ситуационно неопределеност, тази неяснота в нагласите, в плановете, в решенията на сега действащите политически субекти“, коментира Вацев.

Той посочи и резултатите, които ще произлязат от идването на една такава партия на власт: „Край на българските пречки пред македонското влизане в Европейския съюз. Приемане на всички варианти на Истанбулската конвенция. Подготвяне на България за военен полигон, за прифронтова държава при опитите да се воюва срещу Русия и то в нашата зона“. 

Анализаторът посочи, че успехът на тази нова партия ще се определи чрез отговор на въпроса „дали са успели да вземат центъра, защото всяка претенция за централна позиция е претенция за власт“. 

По темата за президентския вот Вацев заяви: „Проф. Герджиков няма време, за да излъчи своите сигнали. Времето е повече от достатъчно за Радев, но излишъкът на време също е вреден. Той успя да се свръхосвети със свои политически действия... Посланието на Лозан Панов за съдебна реформа е крайно недостатъчно, ако имаш амбицията да бъдеш държавен глава“. 

Интервюто с Валентин Вацев можете да чуете в звуковия файл.

Източник/ци: Валентин Вацев: Ще се роди нова ляволиберална партия, контролируема от соросианското си начало | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!